Antena 3 CNN Economic Biz News Bucurie în industria jocurilor video. China ar putea redeschide piaţa pentru console

Bucurie în industria jocurilor video. China ar putea redeschide piaţa pentru console

Bucurie în industria jocurilor video. China ar putea redeschide piaţa pentru console
Sursa foto: Foto: psvitarealm.com
de N.B.    |    28 Ian 2013   •   18:23

Autorităţile din Beijing iau în considerare să permită companiilor ca Sony sau Nintendo să reia vânzarea consolelor pentru jocuri video după mai bine de zece ani de la interzicerea lor, informează CNet.

Începând cu anul 2000, producătorii PlayStation sau Xbox 360 au privit neputincioşi către China şi piaţa ei atât de apetisantă, consolele fiind interzise de la comercializare de către autorităţi, de teamă că jocurile video ar putea corupe copiii şi dezvoltarea acestora.

Conform China Daily, cel puţin o voce din cadrul guvernanţilor consideră că există o oportunitate pentru redeschiderea pieţei de console, însă va fi nevoie de acordul tuturor celor şapte ministere care au instituit embargoul.

Odată cu introducerea pe piaţa din China a dispozitivelor mobile, care pot fi folosite şi pentru jocuri video, autorităţile de la Beijing s-au dovedit tolerante faţă de această activitate, ceea ce înseamnă că şi consolele ar putea reveni.

Interzicerea consolelor nu a însemnat şi dispariţa acestora de pe piaţa, dezvoltându-se o adevărată de reţea ilegală de distribuţie a acestora. Dacă autorităţile doresc să preia controlul asupra pieţei şi să încaseze taxe şi impozite, China ar putea să îşi redeschidă porţile pentru companiile producătoare de console.

Această posibilă nouă orientare a abordării chinezilor a provocat valuri pe piaţa internaţională, companii ca Sony, Nintendo sau Microsoft înregistrând creşteri nesperate la bursă.

×
Subiecte în articol: Sony
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close