Antena 3 CNN Economic Biz News Decizie istorică în Germania. Parlamentul a adoptat salariul minim. Angajaţii, plătiţi cu 8,5 euro pe oră

Decizie istorică în Germania. Parlamentul a adoptat salariul minim. Angajaţii, plătiţi cu 8,5 euro pe oră

Decizie istorică în Germania. Parlamentul a adoptat salariul minim. Angajaţii, plătiţi cu 8,5 euro pe oră
de O.P.    |    04 Iul 2014   •   09:08

Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, Bundestag, a aprobat joi introducerea primului salariu minim din istoria ţării, de 8,5 euro pe oră, nivel mai ridicat decât în Statele Unite şi Marea Britanie.

Creştin-democraţii cancelarului Angela Merkel au fost de acord cu introducerea salariului minim în cadrul acordului de coaliţie cu Partidul Social Democrat, transmite BBC.

Stabilirea nivelului minim de salarizare din Germania a revenit până acum sindicatelor şi patronatelor, statul german fiind în prezent unul dintre cele şapte state din Uniunea Europeană unde nu există un salariu minim la nivel naţional.

Salariul minim a făcut obiectul multor controverse în Germania, liderii de afaceri avertizând că efectul va fi un număr mai mic de locuri de muncă, sau transferarea activităţilor de producţie în alte ţări, unde costul forţei de muncă este mai scăzut. Criticii măsurii au mai avertizat că introducerea salariului minim va face Germania mai puţin competitivă.

×
Subiecte în articol: salariu minim Germania
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close