Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernatorul Băncii Angliei avertizează: Urmează cea mai gravă criză economică din istorie

Guvernatorul Băncii Angliei avertizează: Urmează cea mai gravă criză economică din istorie

Guvernatorul Băncii Angliei avertizează: Urmează cea mai gravă criză economică din istorie
Sursa foto: Foto: thisislondon.co.uk
07 Oct 2011   •   13:18

Guvernatorul Băncii Angliei spune că ne vom confrunta cu cea mai gravă criză economică din istorie.  Mervyn King crede că nici prăbuşirea companiei Lehman Brothers nu a afectat aşa de mult pieţele cum o va face nerezolvarea crizei datoriilor suverane din Europa.

"Ne vom confrunta cu cea mai gravă criză financiară din anii 1930 încoace sau poate chiar mai mare de atât. Nu trebuie să ne hazardăm, ci să ne păstrăm calmul şi să facem ceea ce trebuie", a declarat Mervyn King, citat de The Telegraph.

Guvernatorul a subliniat şi faptul că actuala criză din zona euro reprezintă cel mai mare risc pentru sistemul bancar din Marea Britanie.

Avertismentul guvernatorului Băncii Angliei a fost susţinut şi de către preşedintele american, Barack Obama. Preşedintele american a avertizat, la rândul său, că problemele Europei vor afecta în mod real economia americană, deja afectată de probleme financiare.

 





×
Subiecte în articol: Lehman Brothers criza economica zona euro
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close