x close

Fii alături de noi!

Salarii ilegale de mii de euro pentru managerii din companiile de stat

de D.D.   •   03 Sep 2014   •   08:34
Guvernul le-a limitat salariile, dar managerii privaţi din companiile de stat câştigă în continuare zeci de mii de euro. Nu aplică noua lege, deşi aceasta a fost schimbată încă din martie, anul trecut. Aşa se face că mai mulţi manageri privaţi ar urma să returneze, la stat, o parte din salariile primite până acum. Unii au încasat indemnizaţii duble faţă de cele prevăzute de lege.

Un caz concret de manager privat plătit cu mai mult decât prevede legea este belgianul Christian Heinzmann, de la conducerea companiei Tarom. Indemnizaţia acestuia este de 10.000 de euro pe lună, potrivit propriei declaraţii de avere, deşi legea prevede, din mai 2013, ca managerii privaţi să fie remuneraţi cu cel mult 6 salarii medii pe ramura în care activează. Salariul mediu brut, în transportul aerian, a fost în luna iunie 5.281 de lei.

Astfel, şi salariul brut al lui Christian Heinzmann ar fi trebuit plafonat la cel mult 7 mii de euro. Şi nu este singurul manager care primeşte de la stat mai mulţi bani decât prevede legea. Daniela Lulache a rămas cu un salariu de aproximativ 11 mii de euro.

Potrivit declaratiei de avere, şefa de la Nuclearelectrica a avut în 2013 un venit anul de 347 de mii de lei. Daniela Lulache a fost numita în această funcţie la sfârţitul lunii aprilie. Asta înseamnă că venitul declarat este doar pe 7 luni de mandat. Potrivit noii legi, salariul directorului Nuclearelectrica ar fi trebuit să fie de 5.620 de euro.
poza

Actualitate

Sorin Oprescu a făcut dezvăluiri șocante din dosar: „Nu merit asta!”

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a făcut noi dezvăluiri din propriul dosar. „Nu am pozat în victimă. Mă lupt să demonstrez că sunt nevinovat. La noi e doar prezimţia de vinovăţie. Eu...

29 Aug 2016  •  09:45

poza

Show

Artista Sofia Vicoveanca, în lacrimi după cutremurul din Italia. „Moartea, când vine, nu întreabă ce naţionalitate ai”

Sofia Vicoveanca a postat un mesaj cutremurător pe contul de socializare, după cutremurul din Italia. „Au plecat în Italia cu toată speranţa, cu gândul de a pune deoparte, de a-şi creşte...

28 Aug 2016  •  23:34

sati