Antena 3 CNN Economic Biz News Topul celor mai puternice ţări ale lumii. Pe ce loc se situează România

Topul celor mai puternice ţări ale lumii. Pe ce loc se situează România

Topul celor mai puternice ţări ale lumii. Pe ce loc se situează România
Sursa foto: Foto: moneymag.com.au
21 Aug 2015   •   09:18

România se află pe locul 49 în topul celor mai puternice ţări din lume, potrivit unui studiu făcut de analiştii spanioli. Cele 80 de ţări incluse în clasament au fost analizate în funcţie de anumite criterii precum dezvoltarea economică, prezenţa militară sau evoluţia turismului şi a domeniului IT.

Topul este condus detaşat de Statele Unite ale Americii, încă din anul 1990, potrivit studiului făcut de spaniolii de la Elcano Royal Institute. În clasamentul din acest an, americanii sunt urmaţi de Marea Britanie, Germania şi China. Analiştii spanioli spun că în timp ce britanicii sunt buni la investiţii sau exporturi, germanii sunt specializaţi în manufactură şi servicii.

Franţa ocupă locul 5 în topul celor mai puternice state din lume, în timp ce Rusia se află abia pe locul şase, urmată de Japonia şi Olanda.  Francezii domină la capitolul investiţii în afara graniţelor Uniunii Europene.

România ocupă locul 49 în topul celor mai puternice ţări din lume şi a urcat o poziţie faţă de anul 2013. Însă ţările vecine, Ucraina şi Ungaria, sunt considerate mai puternice ca România. Ucraina, se află pe locul 35, Ungaria ne depăşeşte cu zece locuri în clasament şi se situează pe poziţia 39, iar Grecia pe 40.

În coada clasamentului se află Sudan, Malta, Sri Lanca şi Siria.

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close