Antena 3 CNN Economic Biz News Business Surse din Ministerul Finanţelor: TVA se va majora la 22% de la 1 iulie

Surse din Ministerul Finanţelor: TVA se va majora la 22% de la 1 iulie

Surse din Ministerul Finanţelor: TVA se va majora la 22% de la 1 iulie
Sursa foto: euro
04 Mai 2010   •   19:46

Surse din Ministerul Finanţelor susţin că TVA se va majora la 22% de la 1 iulie, potrivit Antena3. Zvonul vine la scurt timp după ce alte surse guvernamentale susţineau să Fondul Monetar Internaţional a solicitat majorarea cotei unice la 20% şi creşterea TVA la 25%.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădesc, a negat, însă, informaţiile, spunând că, în decursul zilei de marţi, nu s-au purtat astfel de discuţii legate de majorarea TVA şi a cotei unice, dar că se vehiculează tot felul de scenarii.

SEBASTIAN VLĂDESCU, DESPRE MAJORAREA TVA


O delegaţie FMI se află în ţară pentru a analiza performanţele României în vederea acordării unei noi tranşe din împrumutul de 12,9 miliarde de euro. Analiştii economici se aşteaptă ca această misiune de evaluare să fie mai dură decât evaluările de până acum.

Delegaţia va sta la Bucureşti până pe 7 mai, după care va face publice concluziile acestei vizite. De rezultatele evaluarii va depinde acordarea celei de-a cincea tranşe din împrumut, în valoare de aproximativ 850 de milioane de euro.

FMI a împrumutat ţara noastră cu 12,9 miliarde de euro, impunând modificări la nivelul salarizării bugetare şi a sistemului de pensii. Totodată, România a luat pe credit de la Comisia Europeana peste 7 miliarde de euro.




ANALIŞTII FINANCIARI, DESPRE CONSECINŢELE MAJORĂRII TVA


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: TVA Ministerul Finantelor FMI
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close