Antena 3 CNN Economic Companii Cine vine în locul Nokia: Vezi ce companii sunt interesate să investească în România

Cine vine în locul Nokia: Vezi ce companii sunt interesate să investească în România

Cine vine în locul Nokia: Vezi ce companii sunt interesate să investească în România
Sursa foto: Foto: businessmaker.ro
30 Sep 2011   •   07:13

Nici nu a anunţat bine Nokia închiderea fabricii de la Cluj, că deja companii de renume sunt gata să îi ocupe locul.  Giganţii Huawei, Dell şi Ericsson sunt interesaţi să investească în România, susţine ministrul Comunicaţiilor Valerian Vreme.Se pare că pe listă se află şi compania IBM.

Ipoteza este susţinută şi de consilierul personal al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, care a declarat că  21 de companii străine sunt interesate să deschidă fabrici în România.

Investiţiile sunt în valoare de 1 miliard de euro şi ar putea crea 8.000 de locuri de muncă.

În plus, Guvernul susţine că mai are câteva zeci de proiecte de investiţii în lucru, de care se ocupă Ministerul Finanţelor. Valoarea acestora se ridică la aproape 380 milioane euro.

Nokia a decis joi să închidă fabrica de la Jucu, din judeţul Cluj, şi să îşi mute afacerea în China. Această măsură va afecta 2.200 de oameni, care vor rămâne fără loc de muncă.

Măsura a fost luată în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, întrucât unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Fabrica de la Jucu a fost inaugurată în februarie 2008.

 






×
Subiecte în articol: Nokia Huawei investitie România
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close