Antena 3 CNN Economic Criptomonedele, între reticență și asumarea riscurilor

Criptomonedele, între reticență și asumarea riscurilor

Criptomonedele, între reticență și asumarea riscurilor
03 Apr 2018   •   23:32

Ultimii ani au adus o adevarata revolutie pe piata investitiilor de tot felul, in care si-a facut loc, mai intai timid, apoi cu o forta incredibila, valuta virtuala. Este vorba, evident, despre fenomenul criptomonedelor, privit  pana nu demult cu maxima reticenta, dar care, pentru investitorii inspirati, care au intuit rapid evolutia lor fulminanta, s-au transformat in adevarate „mine de aur”. 

Despre aparitia acestor instrumente de plata digitale cu siguranta nu s-a indoit niciun specialist financiar, faptul fiind vazut inainte cu mai multi ani doar ca o chestiune de timp pana se va intampla, asta in functie de evaluarile fiecaruia. Pentru ca intr-o lume in care tehnologiile au evolutii uimitoare, intr-un ritm ametitor, era aproape de neconceput ca acestea sa nu patrunda si in domeniul mentionat.  

Astfel, o mare parte dintre noi am auzit macar de existenta criptomonedelor, altii au deja o opinie referitor la acest fenomen, iar o alta parte, ce-i drept destul de mica, dar intr-o continua extindere, fac deja investitii prin intermediul monedelor virtuale si detin pentru acest gen de tranzactii un portofel digital pentru a le pastra, pana decid ca este momentul oportun sa vanda. 

Dar, pentru implicarea in astfel de investitii este obligatorie o documentare temeinica, o cunoastere detaliata a mecanismelor in baza carora functioneaza valuta virtuala. De asemenea, pana cand reglementarile cu privire la acest sector extrem de nou vor fi mult mai concrete si detaliate, aceasta piata financiara poate fi doar „campul de lupta” pentru cei care, pe langa un volum de informatii solid in acest sens, au si acel apetit pentru risc, accepta usor provocarile si sunt constienti ca pot pierde mult la un moment dat, pentru ca este de notorietate instabilitatea pretului acestora, marcat de cresteri si respectiv scaderi accentuate in intervale de timp extrem de scurte. 

In topul celor mai populare monede digitale, pe prima pozitie este Bitcoin, despre care mai toata lumea a auzit si fara a avea vreo tangenta cu domeniul, Ethereum, Litecoin, Ripple, Monero, Dash, Neo etc, iar alegerea investitorilor pentru una dintre acestea tin de planul lor de investitii, de strategiile pe care le adopta, de oportunitatile momentului, recomandarile specialistilor, monitorizarea trendurilor, precum si de alte principii si criterii care se iau in calcul in mod obisnuit in cadrul burselor traditionale.

×
Subiecte în articol: bitcoin
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close