Antena 3 CNN Economic Income Magazine: Încasări de 12 milioane euro, la Târgul de Turism din primăvară

Income Magazine: Încasări de 12 milioane euro, la Târgul de Turism din primăvară

Income Magazine: Încasări de 12 milioane euro, la Târgul de Turism din primăvară
Sursa foto: Foto: royalkuhiosuites.com
de M.Z.    |    05 Apr 2014   •   15:09

Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României le-a adus expozanţilor încasări de aproape 12 milioane de euro. Preţul mediu pentru un sejur a fost de 500 de euro de persoană, în timp ce pentru croaziere, românii au plătit în medie 1.400 de euro. Pe lângă sejururi şi croaziere, din gama ofertelor nu au lipsit nici turismul wellness şi spa, turismul de aventură şi cel religios, turismul medical, cel cultural, rural sau de business.

În cazul ofertelor pentru vacanţe în ţară, românii s-au orientat cu precădere înspre staţiuni montane şi de agroturism, dar şi Delta Dunării are din ce în ce mai multe cereri. Cele mai multe vacanţe au fost însă cumpărate pe litoral, în special în staţiunea Mamaia.

 
În privinţa destinaţiilor externe, topul a rămas aproape neschimbat. Cele mai multe pachete de vacanţă au fost vândute în ţări precum Grecia, Bulgaria, Turcia şi Spania.
 
Interesul pentru destinaţii exotice şi apetitul sporit pentru calitate şi confort este un alt trend consolidat. Între opţiunile vizitatorilor aflaţi la târg s-au numărat circuite de lux şi ofertele premium în destinaţii exotice, precum Kenya, Republica Dominicană, Insulele Seychelles sau Thailanda.
 
Tour-operatorii s-au întrecut şi anul acesta în facilităţi acordate clienţilor: rate fără dobândă, zile gratuite de vacanţă, asigurări medicale, transferuri sau excursii la destinaţie. Sunt bonusuri care indică faptul că piaţa de călătorii din România  dă semne de maturizare şi se orientează din ce în ce mai mult spre calitate.

Informaţiile au fost prezentate sâmbătă, la emisiunea Income Magazine, de la Antena 3. 
 
 

×
Subiecte în articol: turism Income Magazine
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close