Antena 3 CNN Economic Biz News Un proprietar din 500 îşi asigură locuinţa, la o lună de la intrarea în vigoare a obligativităţii

Un proprietar din 500 îşi asigură locuinţa, la o lună de la intrarea în vigoare a obligativităţii

Un proprietar din 500 îşi asigură locuinţa, la o lună de la intrarea în vigoare a obligativităţii
17 Aug 2010   •   20:15

Un dezastru natural ar duce România în pragul falimentului. La o lună de când asigurarea locuinţei e obligatorie, doar un proprietar din 500 şi-a asigurat casa. Mai multe companii se luptă acum să-i convingă pe românii care locuiesc în zone inundabile cât de important este să ai acoperişul asigurat.

Furia apelor a măturat sute de case numai vara aceasta. Familii întregi au rămas sub cerul liber. Acum, reconstrucţia caselor este singurul gând al sinistraţilor. Pentru asta e nevoie de bani. Pe unii îi ajută statul. Era mult mai bine dacă se ajutau singuri. Adică dacă aveau locuinţele asigurate.

?Dacă pentru prevenirea incendiilor şi exploziilor există astăzi soluţii tehnice din ce în ce mai performate, pentru calamităţile naturale, din păcate, singura protecţie financiară după agoniseala de o viaţă a unei familii este poliţa de asigurare a locuinţei? este de părere mihai Tecău, preşedintele BCR Asigurări.

O poliţă de asigurare este garanţia unei familii că, atunci când natura distruge tot, îi rămâne totuşi un punct de plecare. Nu trebuie să mai stea la mila nimănui.

Companiile de asigurări împreună cu CSA au demarat o campanie de ajutorare a sinistraţilor şi vor cu această ocazie să tragă şi un semnal de alarmă. Sunt proiecte concrete care vizează implicarea directă în reconstrucţia unor instituţii de învăţământ din zonele afectate de inundaţii.

Observator

 

×
Subiecte în articol: asigurare
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close