Antena 3 CNN Economic Nu avem bani, dar suntem în pas cu moda. Cum îşi aleg românii gadgeturile

Nu avem bani, dar suntem în pas cu moda. Cum îşi aleg românii gadgeturile

Nu avem bani, dar suntem în pas cu moda. Cum îşi aleg românii gadgeturile
Sursa foto: Foto: earthtimes.org
de M.Z.    |    18 Iul 2013   •   09:35

Opt din zece români preferă să cumpere telefoane inteligente noi, chiar dacă puterea de cumpărare a scăzut. Motivul este simplu: în piaţă sunt destule oferte, iar un telefon proaspăt ieşit din fabrică oferă mai multe garanţii cumpărătorului. 


Valoarea totală a pieţei de telefoane mobile şi smartphone-uri noi a crescut cu aproape 20% în primul trimestru al lui 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a ajuns la 88 de milioane de euro. Circa 81% dintre românii care deţin un telefon mobil sau un smartphone au preferat să îl cumpere direct din magazin. 
 
Cei care însă aleg un telefon la mâna a doua sunt, de obicei, persoanele care deţin cartele telefonice pre-paid. Au nevoie de un telefon, dar nu doresc să facă o investiţie foarte mare. De asemenea, tinerii şi persoanele care câştigă puţin aleg telefoanele inteligente second-hand, din dorinţa de a fi în pas cu tehnologia avansată, dar fără să plătească foarte mult. 
 
Cei mai mulţi, trei sferturi dintre români, preferă să cumpere aparatele la mâna a doua de la o altă persoană, în timp ce doar 10% s-au orientat către site-uri specializate. 
 
Tendinţa este similară şi pentru produsele IT. Peste 80% dintre românii care deţin un computer l-au achiziţionat nou, o alegere influenţată de dorinţa de a beneficia de garanţie şi de a evita eventuale probleme care pot apărea în cazul produselor second-hand.
 
 
 

×
Subiecte în articol: mobil telefoane mobile gadgeturi smartphone
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close