Antena 3 CNN Economic Ponta: Mă angajez că Guvernul nu va mări impozitele anul viitor

Ponta: Mă angajez că Guvernul nu va mări impozitele anul viitor

Ponta: Mă angajez că Guvernul nu va mări impozitele anul viitor
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    06 Noi 2014   •   13:37

Premierul Victor Ponta a reluat angajamentul că Guvernul pe care îl va susţine nu va mări impozitele şi va reduce TVA la fructe şi legume, în 2015, după ce a văzut, joi, datele INS privind creşterea salariului mediu şi a puterii de cumpărare.

"Veştile bune de astăzi confirmate de (INS) Institutul Naţional de Statistică(creşterea salariului mediu şi a puterii de cumpărare peste rata inflaţiei) arată că eforturile din ultimii ani dau rezultate. Chiar dacă mai sunt multe de făcut, cresc veniturile şi există încrederea mediului de afaceri în economie. Avem semnale bune şi pentru cifrele de creştere economică de săptămâna viitoare", a postat premierul pe contul său de Facebook.

Ponta a precizat că, în acest context, angajamentele pe care şi le-a luat în plan economic vor fi respectate.

"Reiau angajamentul pe care l-am mai transmis - eu şi Guvernul pe care îl susţin nu vom mări impozitele şi vom proteja pensiile românilor. Vom continua efortul de a reduce fiscalitatea (prin menţinerea cotei unice la 16%, menţinerea reducerii CAS şi, cât mai rapid, scăderea TVA la fructe şi legume). Iar mărirea pensiilor, deja pusă în aplicare şi anul trecut şi anul acesta, va continua şi în 2015!", a mai susţinut prim-ministrul, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, potrivit Agerpres.

Câştigul salarial mediu nominal net a ajuns, în septembrie 2014, la 1.698 de lei, în creştere cu 0,9%, respectiv 15 lei faţă de luna precedentă, valorile cele mai mari regăsindu-se în sectoarele extracţiei petrolului brut şi a gazelor naturale (5.776 de lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (996 de lei), potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu nominal brut, acesta a fost în luna septembrie de 2.349 de lei, cu 0,8% mai mare decât în august.

În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna august în învăţământ (2,2%), ca urmare a acordării sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice, respectiv în administraţia publică (0,5%).



×
Subiecte în articol: Victor Ponta impozite
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close