Antena 3 CNN Economic Studiu: Economia Chinei o va depăşi pe cea a Statelor Unite până în 2019

Studiu: Economia Chinei o va depăşi pe cea a Statelor Unite până în 2019

Studiu: Economia Chinei o va depăşi pe cea a Statelor Unite până în 2019
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    09 Ian 2013   •   14:12

China va depăşi Statele Unite ale Americii din punct de vedere economic până în 2019 şi va deveni cea mai importantă ţară a lumii în următoarele trei decenii, arată un un institut de cercetare chinez, citat de AFP.

Predicţiile au fost oferite de Academia Chineză de Ştiinţe, scrie Global Times, fără a preciza ce criterii au fost folosite pentru aceste concluzii

Studiul arată că economia Chinei o va fi mai marea decât cea americană până în 2019, în timp ce statutul internaţional al ţării asiatice îl va depăşi pe cel al Statelor Unite până în 2049, an în care se aniversează 100 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze.

Totuşi, Global Times, un ziar care are legături strânse cu Partidul Comunist, susţine că mulţi privesc conluziile studiului prea naţionaliste.

„Rezultatele sunt un indiciu al sentimentului anti-american din China. SUA sunt privite ca o potenţială ameninţare şi leagă obiectivele renaşterii naţionale chineze de depăşirea SUA, a precizat Fang Zhouzi pentru sursa citată.

În prezent, China este a doua economie a lumii şi mulţi analişti internaţionali au prezis că aceasta o va depăşi pe cea americană în prima jumătate a acestui secol, fără a oferi o dată exactă când se va întâmpla

Totuşi, americanii vor rămâne lideri în ceea ce priveşte venitul pe cap de locuitor, ţinând cont de populaţia uriaşă a Chinei, 1,3 miliarde de locuitori, faţă de cea a Statelor Unite, aproximativ 315 milioane.

×
Subiecte în articol: China SUA studiu crestere economica
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close