Antena 3 CNN Economic Ministrul Muncii anunță că nu vor fi tăiate sau plafonate indemnizațiile pentru creșterea copilului

Ministrul Muncii anunță că nu vor fi tăiate sau plafonate indemnizațiile pentru creșterea copilului

Ministrul Muncii anunță că nu vor fi tăiate sau plafonate indemnizațiile pentru creșterea copilului
05 Sep 2016   •   18:21

UPDATEMinistrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat luni seara ca Guvernul nu va taia si nu va plafona indemnizatiile pentru cresterea copilului

Declaratia a fost facuta in contextul in care luni a aparut informatia ca mai putin de 0,2 % dintre beneficiarii indemnizatiei pentru cresterea copilului, mai exact 242 de persoane, consuma o treime din bugetul alocat indemnizatiilor.

In acest context, Ministerul Muncii a propus lansarea unei dezbateri pe aceasta tema, iar in mass-media a fost vehiculata ideea ca Guvernul ar putea reduce indemnizatiile.

"Nu se pune problema stabilirii unui plafon pentru indemnizatii. Noi am expus o realitate. Parlamentul trebuie sa gaseasca o solutie", a subliniat ministrul Dragos Pislaru, citat de Ziare.com.

Știrea inițială

Se pregătește Guvernul Cioloș de tăierea indemnizațiilor pentru creșterea copilului? 

Un comunicat al Ministerului Muncii subliniază faptul că plata indemnizațiilor pentru mame a depășit plafonul bugetar alocat și sugerează posibile tăieri în viitorul apropiat. Informația a fost prezentată de Radu Tudor, luni, în emisiunea ”La Ordinea Zilei”.

”Una din cele mai mari probleme pe termen lung este natalitatea. Orice măsură pentru a o stimula este bine-venită. Nu vrem ca doar cei cu venituri foarte mici să facă copii, vrem ca orice cetățean să facă copii. De ce nu dau exemplu câți sunt la indemnizația minimă? Această atitudine a Guvernului este cireașa de pe tort în tot ce a avut negativ. Este o măsură împotriva viitorului României” a spus Doina Pană, fost ministru delegat pentru dialog social.

Comunicatul Ministerului Muncii poate fi citit aici.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei radu tudor indemnizatii
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close