Antena 3 CNN Economic Vești bune pentru români. ANRE îngheață prețul la gaze

Vești bune pentru români. ANRE îngheață prețul la gaze

Vești bune pentru români. ANRE îngheață prețul la gaze
Sursa foto: Foto: Pixabay
04 Iul 2016   •   19:56

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a stabilit, pentru perioada 1 iulie 2016 - 31 martie 2017, un preţ de 76,64 de lei/MWh pentru gazele de producţie internă destinate consumatorilor casnici şi termocentralelor, la intrarea în sistemul de distribuţie (CUG), se arată într-un document al instituţiei. ANRE mai menţionează că în structura consumului de gaze vor intra doar resurse din producţia internă, scrie Jurnalul Național.

"Valoarea finală a CUG (costul unitar al gazelor - n.r.), pentru perioada iulie 2016 - martie 2017 (...) este de 76,64 lei/MWh. Această valoare, valabilă începând cu data de 1 iulie 2016, este inclusă în preţurile reglementate practicate de către cei 39 de operatori economici din sectorul gazelor naturale, clienţilor casnici, din portofoliul propriu, care beneficiază de preţuri reglementate în baza contractelor cadru", potrivit ANRE. Astfel, costul mediu de achiziţie al gazelor naturale din intern, fără servicii de transport, va fi de 66,74 lei pe MWh. Tariful de transport este de 9,90 lei pe Mwh.

Preţul gazelor din producţia curentă va fi de 60 de lei pe MWh în această perioadă, iar cel al gazelor de producţie internă extras din înmagazinare va fi de 81,13 lei pe MWh. Gazele din depozite vor avea o pondere de 31,9% din consumul total.

×
Subiecte în articol: ANRE pret gaze naturale pret gaze
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close