Antena 3 CNN Externe AFP: Un francez suspectat de legături cu TERORIŞTII din Paris, ARESTAT în Bulgaria

AFP: Un francez suspectat de legături cu TERORIŞTII din Paris, ARESTAT în Bulgaria

AFP: Un francez suspectat de legături cu TERORIŞTII din Paris, ARESTAT în Bulgaria
Sursa foto: Foto: www.wired.com
de M.Z.    |    13 Ian 2015   •   11:14

Un bărbat francez, suspectat de legături cu teroriştii care au comis atentatul de la Paris, de la sediul publicaţiei Charlie Hebdo, a fost arestat în Bulgaria, informează justiţia bulgară, potrivit AFP

 
Bărbatul a fost prins când încerca să ajungă în Siria, fiind suspectat că ar fi avut legături cu Cherif Kouachi, unul dintre autorii atentatului comis pe 7 ianuarie la sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

Bărbatul are 29 de ani şi este de origine haitiană. Pe 1 ianuarie a fost emis un mandat de arestare pe numele lui, iar un al doilea mandat a fost dat de poliţiei ieri.

Mandatul european de arestare emis de Franţa pe numele lui Fritz-Joly Joachin menţionează acuzaţia de "participare la o grupare infracţională armată al cărei obiectiv era organizarea unor acţiuni teroriste", a declarat Darina Slavova, procuroarea generală din Haskovo (sud).

Joachin a fost arestat împreună cu copilul său, în timp ce încerca să treacă frontiera dintre Bugaria şi Turcia la bordul unui autobuz.
 
Parchetul din Haskovo a anunţat iniţial că acesta era vizat de un mandat european de arestare, după ce soţia sa l-a acuzat de răpirea fiului lor, în vârstă de 3 ani, pe 30 decembrie, cu scopul de a-l duce alături de jihadişti din Siria şi de a-l educa în conformitate cu principiile islamului radical. Copilul a fost încredinţat, între timp, mamei sale.
 
Suspectul a declarat că doar călătorea împreună cu fiul său şi partenera sa, urmând să petreacă un concediu la Istanbul. 
 
 

 

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo Bulgaria
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close