Antena 3 CNN Externe Au ajuns să îşi vândă copiii pentru a-şi cumpăra de mâncare. "Viaţa are un gust amar de pământ şi neputinţă"

Au ajuns să îşi vândă copiii pentru a-şi cumpăra de mâncare. "Viaţa are un gust amar de pământ şi neputinţă"

Au ajuns să îşi vândă copiii pentru a-şi cumpăra de mâncare. "Viaţa are un gust amar de pământ şi neputinţă"
de O.P.    |    28 Sep 2012   •   08:43

Considerăm că totul ni se cuvine. Muncim, suntem plătiţi, deci trebuie să avem masa îndestulată. Cumpărăm alimente pe care nici nu le folosim, iar mâncarea pe care o aruncăm arată cât de inutile sunt unele produse pe care le cumpărăm doar pentru că "am avut poftă".

Seceta de anul acesta, care a măturat şi ţara noastră, a făcut ravagii în ţările deja sărace. Una din aceste "victime" este Yemenul, unde oamenii au ajuns să mănânce pâine cu nisip pentru a supravieţui de pe o zi pe alta.

Tinerii nu îşi găsesc de muncă, iar familii întregi au ajuns în prăpastia disperării după ce zile în şir nu au pus nimic pe masă de mâncare pentru copii.

Într-un reportaj de-a dreptul impresionant, prezentat de jurnaliştii britanici de la Daily Mail, se arată cazul mai multor familii din Yemen, care au ajuns în pragul disperării. Sunt atât de sărace, încât părinţii au ajuns să ia decizia şocantă de a-şi vinde fetele pentru a putea pune ceva de mâncare pe masă.

"Ne doare sufletul că trebuie să ne vindem fiica de doar 16 ani, dar suntem o familie numeroasă şi trebuie să ne gândim şi la ceilalţi şase copii ai noştri", a declarat una din mamele care avea să îşi dea fiica spre căsătorie.

Tragic este că aceste fete nu ştiu pe mâna cui vor ajunge - cum va fi viitorul soţ, câţi ani va avea sau cum va arăta.

Ceea ce agravează situaţia din Yemen este lipsa puterii financiare a populaţiei, dar şi fluctuaţiile de preţuri pe piaţa internaţională a alimentelor. De asemenea, cadrul politic tumultos din această ţară şi conflictele din nordul şi sudul regiunii au dus la pierderea multor locuri de muncă.

Nici agricultura nu mai poate fi considerată o sursă de hrană, deoarece lipsa ploilor din ultima perioadă au dus la pierderea multor culturi.





×
Subiecte în articol: foamete sărăcie Yemen
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close