Antena 3 CNN Externe Cea mai GREA veste pentru rudele AVIONULUI DISPĂRUT ieri de pe radare. "E pe fundul mării"

Cea mai GREA veste pentru rudele AVIONULUI DISPĂRUT ieri de pe radare. "E pe fundul mării"

Cea mai GREA veste pentru rudele AVIONULUI DISPĂRUT ieri de pe radare. "E pe fundul mării"
de O.P.    |    29 Dec 2014   •   07:00

Noapte albă pentru sute de rude şi prieteni ai pasagerilor avionului ce a dispărut ieri-dimineaţă deasupra Mării Java. Oamenii au aşteptat cu înfrigurare veşti pe aeroportul de unde decolase cursa cu 162 de oameni la bord. Însă nici urmă de aeronavă până acum. Căutările au fost reluate în această dimineaţă, după ce au fost sistate pe perioada nopţii.

Autorităţile indoneziene au mobilizat 12 nave maritime, cinci avioane, trei elicoptere şi mai multe nave de război, care au mers pe urmele aparatului de zbor.

Acestora s-au adăugat echipe din Singapore, Malaezia şi Australia. Cursa Air Asia 8501 a pierdut contactul cu turnul de control la o oră de la decolare, la puţin timp după ce pilotul ceruse să circule pe o rută neobişnuită, din cauza turbulenţelor.

TONY FERNANDES, preşedintele executiv al AirAsia Group: "Evident, au întâlnit câţiva nori de furtună şi pilotul a cerut permisiunea să schimbe altitudinea, dar atâta ştim până acum. Nu vrem să speculăm dacă vremea a contribuit sau nu".

Însă autorităţile din Indonezia au declarat, citate de CNN, că "avionul s-ar afla pe fundul mării, în urma calculelor efectuate de specialişti".

Peste o sută de rude şi prieteni aşteaptă veşti despre cei dragi pe aerportul de unde a decolat cursa.

Este al treilea avion al unei companii aeriene malaeziene ce dispare în acest an, pe lângă cursa MH17, cu aproape trei sute de oameni, doborâtă în estul Ucrainei, şi MH370 din 8 martie, cu 239 de oameni la bord, negăsită nici până acum.

Cursa de linie Air Asia, decolase din Surabaya, din Indonezia, şi trebuia să aterizeze trei ore mai târziu în Singapore. Însă, în timp ce se afla deasupra Mării Java, a dispărut fără urmă. La bord se aflau preponderent indonezieni, dar şi trei sud-coreeni, un malaezian, un britanic şi un francez.


×
Subiecte în articol: avion prabusit
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close