Antena 3 CNN Externe Diaspora Ambasadorul României la Oslo se întâlneşte cu demnitari din Norvegia, pentru discuții pe cazul Bodnariu

Ambasadorul României la Oslo se întâlneşte cu demnitari din Norvegia, pentru discuții pe cazul Bodnariu

Ambasadorul României la Oslo se întâlneşte cu demnitari din Norvegia, pentru discuții pe cazul Bodnariu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Ian 2016   •   11:34
Ambasadorul României la Oslo se întâlneşte miercuri cu ministrul Incluziunii Sociale din Norvegia, pentru discuţii legate de situaţia celor cinci copii ai familiei Bodnariu.
 
Va fi prima dată când autorităţile române vor avea acces la dosarul Bodnariu, iar Guvernul României a anunţat deja că de acum înainte se va implica în acest caz revoltător. 
 
Au început deja întâlnirile cu oficialii norvegieni, iar premierul Dacian Cioloş cere să fie permanent informat în legătură cu evoluţia situaţiei. 
 
Ambasada României la Oslo a organizat deja o întâlnire între părinţii celor cinci copii şi noul lor avocat desemnat din oficiu de norvegieni. Unchiul copiilor luaţi de autorităţile norvegiene crede însă că nu sunt şanse reale ca fratele său să-şi primească înapoi copiii.
 
Şi preşedintele Klaus Iohannis s-a implicat în cazul copiilor familiei Bodnariu.
 
Şi europarlamentarul Maria Grapini, co-preşedinte al Partidului Puterii Umaniste - Social Liberal, a transmis o scrisoare premierului Norvegiei, prin care solicită rezolvarea cazului care a pus toată Europa pe jar. 
 
Cei cinci copii au fost luaţi de autoritatile norvegiene în luna noiembrie, ca urmare a unei plângeri depuse de profesorii fetelor mai mari, care i-au acuzat pe părinţi de violenţă împotriva minorilor. 

Copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.
 
 

×
Subiecte în articol: Cazul Bodnariu Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close