Antena 3 CNN Externe Diaspora Familia marinarului dispărut în Marea Galbenă cere explicaţii Ministerului de Externe

Familia marinarului dispărut în Marea Galbenă cere explicaţii Ministerului de Externe

Familia marinarului dispărut în Marea Galbenă cere explicaţii Ministerului de Externe
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Aug 2015   •   11:56

Familia marinarului dispărut pe 5 august în Marea Galbenă cere explicaţii Ministerului de Externe. 

 
Rudele ofiţerului acuză autorităţile că nu au iniţiat nicio anchetă pentru elucidarea cazului. În urmă cu mai bine de trei săptămâni, familia lui Petrică Mandeş a primit un telefon prin care era anunţată că acesta a dispărut de la bordul navei şi nu se ştie nimic despre el.
 
Ofiţerul Petrică Mandeş a fost văzut pentru ultima dată în noaptea de 5 august. La ora dispariţiei, nava era în Marea Galbenă, la 180 de mile distanţă de coasta Chinei. Familia a primit vestea de la centrele de căutare din zonă, la 10 ore de la momentul dispariţiei.
 
Familia marinarului a sesizat autorităţile române după dispariţia acestuia şi le acuză că nu au iniţiat nicio anchetă pentru elucidarea cazului. 
 
În replică, MAI transmite că se fac căutări, dar în limitele competenţelor.
 
Bărbatul de 57 de ani a plecat în voiaj pe un vas maltez. Avea o experienţă pe mare de 30 de ani şi semnase în iulie un contract de angajare cu un operator maritim, pentru postul de ofiţer mecanic.  
 
Pe 15 iulie a plecat spre Australia pentru a se îmbarca pe nava acostată în portul Hedland. La cinci zile distanţă, vasul a părăsit portul, având ca destinaţie coasta chineză, unde era aşteptat să ajungă în 9 august. 
 

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close