Antena 3 CNN Externe Financial Times: "Rusia poate începe un război în Balcani. Vladimir Putin face presiuni"

Financial Times: "Rusia poate începe un război în Balcani. Vladimir Putin face presiuni"

Financial Times: "Rusia poate începe un război în Balcani. Vladimir Putin face presiuni"
de O.P.    |    20 Ian 2015   •   12:45

Zona Balcanilor poate deveni alta arena pentru jocurile politice ale presedintelui Vladimir Putin, este de parere analistul bulgar Ivan Krastev. Intr-un articol publicat in Financial TImes, el atrage atentia cititorilor asupra declaratiei cancelarului german, Angela Merkel, potriva careia "Rusia incearca prin diferite mijloace sa sporeasca dependenta de Moscova a unor tari din Balcani". Analistul bulgar considera ca afirmatia cancelarului Merkel trebuie privita cu toata seriozitatea si schiteaza cateva posibile variante a evolutiei unei crize in regiune declansata de eforturile Kremlinului.

"Moscova poate lasa in pace estul Ucrainei, in tentativa de refacere a relatiilor sale cu Occidentul. Sau isi poate spori presiunile asupra liderilor Europei, in incercarea de a dezbina continentul", estimeaza Krastev in Financial Times.

In opinia lui, Kremlinul nu mai are, practic, spatiu de manevra: o noua interventie in Ucraina risca sa atraga proteste din partea Kazahstanului si Belarusului, membre ale Uniunii Eurasiatice. De aceea, Rusia va continua sa destabilizeze situatia in zona aflate in afara teritoriului fostei URSS.

Continuarea, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: razboi Vladimir Putin Balcani
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close