Antena 3 CNN Externe Papa Francisc a cerut Bisericii să nu cadă într-un "Alzheimer spiritual" și să-și uite originile sale modeste

Papa Francisc a cerut Bisericii să nu cadă într-un "Alzheimer spiritual" și să-și uite originile sale modeste

Papa Francisc a cerut Bisericii să nu cadă într-un "Alzheimer spiritual" și să-și uite originile sale modeste
Sursa foto: Foto: AGERPRES
09 Iul 2015   •   10:48

Papa Francisc a cerut miercuri ca Biserica să nu cadă într-un "Alzheimer spiritual" și să-și uite originile sale modeste, în timpul unei întâlniri cu preoți și episcopi din Ecuador, prima etapă a călătoriei sale de opt zile în America Latină începută duminică, informează AGERPRES.

În fața a mii de credincioși adunați în sanctuarul local al Fecioarei din El Quinche, la 30 km est de capitala Quito, Papa Francisc a lăsat deoparte textul discursului său pentru a adresa un mesaj Bisericii, pe care a invitat-o să iasă din confortul său și să îndrăznească să meargă în suburbii.

Suveranul Pontif i-a îndemnat pe preoți să aibă grijă să nu cadă într-un "Alzheimer spiritual" , să nu-și piardă amintirile: 'Nu uitați niciodată de unde veniți, nu vă uitați rădăcinile'.

Papa a recunoscut că el însuși a fost tentat deseori ''să uite gratuitatea'' cu care Dumnezeu l-a ales și de unde l-a ales.

În vârstă de 78 de ani, primul papă iezuit și provenind din America Latina din istorie, Papa Francisc a regretat faptul că un preot, progresând în carieră, "începe să-și piardă memoria" și "să se simtă important", uitând astfel că trebuie să fie în serviciul celor săraci.

Papa Francisc a mai vorbit de ''Alzheimer spiritual'' în decembrie trecut, în discursul său anual adresat membrilor Curiei, când a prezentat un catalog cu 15 ''boli'' care amenință clerul. Discursul respectiv a fost considerat de o severitate fără precedent, condamnând, printre altele, rivalitățile, vorbăria, calomnia și zâzania.

Papa a plecat miercuri după-amiază din Ecuador — unde a celebrat două slujbe în aer liber la care au participat în total peste 1,5 milioane de credincioși — ajungând în Bolivia, unde va rămâne până vineri când se va îndrepta spre Paraguay, ultima etapă a vizitei sale în America de Sud care se va încheia duminică, precizează AFP.



×
Subiecte în articol: Papa Francisc ecuador vizita
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close