Antena 3 CNN Externe Rusia ar putea limita importurile de fructe din UE şi de pui din SUA, acuzând prezenţa unei insecte periculoase

Rusia ar putea limita importurile de fructe din UE şi de pui din SUA, acuzând prezenţa unei insecte periculoase

Rusia ar putea limita importurile de fructe din UE şi de pui din SUA, acuzând prezenţa unei insecte periculoase
29 Iul 2014   •   12:02

Rusia ar putea limita în curând importul anumitor fructe din Uniunea Europeană şi de pui din Statele Unite, în condiţiile în care Bruxelles-ul se pregăteşte să-şi consolideze sancţiunile la adresa Moscovei, scrie AFP.
   
Această decizie este motivată de descoperirea unei insecte periculoase, molia orientală a fructelor, la anumite produse europene, potrivit lui Aleksei Alekseenko, un consilier al directorului agenţiei veterinare ruse Rosselhoznadzor.
   
Molia orientală este o insectă care atacă pomii fructiferi, în special piersicul. Moscova a mai evocat această "insectă periculoasă" pentru a interzice importul de fructe provenind din Republica Moldova.
   
"Din această cauză, importurile acestor produse în Rusia vor fi limitate", a explicat Alekseenko pentru agenţia oficială RIA Novosti, adăugând că decizia va fi luată zilele următoare şi va putea viza mai multe state europene sau chiar pe toate.
   
Alekseenko a mai spus luni că Rusia şi-ar putea limita importurile de pui din Statele Unite, din cauza unei epidemii de salmonella.
   
Moscova este adesea acuzată că utilizează arma comercială, invocând în special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatică asupra vecinilor săi.
   
Rusia a utilizat această armă în ultimele două luni împotriva Ucrainei şi Republicii Moldova, ca reacţie la semnarea de către cele două foste republici sovietice a unui tratat de liber schimb cu UE.
   
Autorităţile sanitare ruse au de asemenea în colimator gigantul american McDonald's, acuzat de infracţiuni în ceea ce priveşte compoziţia anumitor burgeri.
   

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close