Antena 3 CNN High Tech Big Brother la locul de muncă. Atenţie ce discutaţi prin intermediul computerului la job

Big Brother la locul de muncă. Atenţie ce discutaţi prin intermediul computerului la job

Big Brother la locul de muncă. Atenţie ce discutaţi prin intermediul computerului la job
Sursa foto: Foto: easy-renegade.com
de N.B.    |    03 Noi 2011   •   23:11

Aveţi grijă ce pagini accesaţi pe Internet şi mai ales ce conversaţii purtaţi prin e-mail când sunteţi la serviciu. Nu întotdeauna sunteţi singuri în faţa calculatorului. Există programe care monitorizeaza tot ce faceţi, iar unii şefi le folosesc ilegal.  Avocaţii sunt asaltaţi de români şantajaţi de patroni după ce aceştia din urmă au aflat un secret din viaţa privată a angajatului.

E simplu, eficient şi extrem de tentant pentru orice angajator care vrea să îşi controleze în permanenţă subalternii. Softurile de tip Big Brother se transformă în spioni ciberbetici, nu le scapă nimic şi nu pot fi depistate de majoritatea softurilor antivirus. Nici măcar mailurile private sau discuţiile cu prietenii, purtate pe siteurile de socializare.

Pentru unii patroni, monitorizarea este atât de tentantă, încât uită să îşi anunţe angajaţii şi Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, aşa cum cere legea, iar avocaţii se confruntă cu tot mai multe cazuri de şantaj profesional.

Pe site-ul Al Jazeera, monitorizarea angajaţilor din România este un subiect amplu dezbătut. Contorverse sunt în întreaga lume, iar lacunele legislative alimentează discuţiile.

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close