Antena 3 CNN High Tech Excesul de Facebook la adolescenți cultivă narcisismul și comportamente anti-sociale

Excesul de Facebook la adolescenți cultivă narcisismul și comportamente anti-sociale

Excesul de Facebook la adolescenți cultivă narcisismul și comportamente anti-sociale
Sursa foto: Foto: acquiredtaste.wordpress.com
de N.B.    |    09 Aug 2011   •   11:43

Conform unor noi studii psihologice, adolescenții care petrec prea mult timp pe rețelele de socializare ca Facebook sau Twitter au tendința să dezvolte probleme comportamenale și tendințe narcisiste, informează The Telegraph.

Cercetările conduse de Larry D. Rosen, profesor de psihologie la universitatea California State, au analizat impactul pe care îl au rețelele de socializare asupra comportamentului și dezvoltării personale în cazul adolescenților.

Conform studiului, rețelele de socializare folosite în exces pot modifică mentalul adolescenților, cultivând superficialitatea, agresivitatea și comportamente anti-sociale.

Copiii și adolescenții care folosesc Facebook, sau site-uri asemăătoare, și dispun de tehnologie pentru a fi conectați în permanență, au tendință să le folosească în exces, fiind predispuși la anxietate, depresie și alte tipuri de afecțiuni psihologice.

Performanțele academice sunt, de asemenea afectate. În cadrul studiului, adolescenții care și-au verificat conturile de pe rețelele de socializare cel puțin o dată într-un interval de 15 minute, au avut rezultate mai slabe la școală.

Rețelele de socializare au și efecte psihologice pozitive asupra adolescenților. Platforma socială ajutând persoanele mai timide să își învingă temerile de a vorbi în public și încurajează interacțiunea, sporind capacitatea adolescenților de a empatiza cu alte persoane.

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close