Antena 3 CNN High Tech Lansarea Apple: iPhone 5 nu a sosit, iPhone 4S, oficial. Are procesor A5, o nouă cameră, plus "Siri" - un asistent personal

Lansarea Apple: iPhone 5 nu a sosit, iPhone 4S, oficial. Are procesor A5, o nouă cameră, plus "Siri" - un asistent personal

Lansarea Apple: iPhone 5 nu a sosit, iPhone 4S, oficial. Are procesor A5, o nouă cameră, plus "Siri" - un asistent personal
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
04 Oct 2011   •   18:53

Toată presa de specialitate și împătimiţii telefoanelor inteligente au stat cu sufletul la gură în această seară, când Apple ar fi trebuit să lanseze noul iPhone 5. Evenimentul a fost intitulat sugestiv de cei de la Apple, "Let`s talk iPhone".

Deci, ce s-a întâmplat de fapt în această seară la eventul Apple? A fost prezentat noul iPhone 4S, noul iOS 5, dar nicio veste despre iPhone 5. iPhone 4S vine cu o serie de îmbunătăţiri privind viteza, o cameră foto/video mai bună, îmbunătăţirea design-ului antenei şi, ceea ce a fost probabil highlight-ul evenimentului - „Siri”, un asistent personal, care îi ascultă vocea utilizatorului şi îi îndeplineşte o parte din dorinţe/cereri.

În primul rând, trebuie precizat că Tim Cook, noul şef Apple, nu a prezentat iPhone 4S. În locul său a urcat pe scenă Phil Schiller, vicepreşedinte senior pentru marketing de produs. El nu a dezvăluit lumii noul iPhone 5, ci iPhone 4S.

La exterior, telefonul arată aproape la fel ca iPhone 4 şi va fi în continuare un telefon 3G. Schiller susţine că iPhone 4S are un CPU de două ori mai rapid decât versiunea precedentă, cu grafică dual-core, care va fi de şapte ori mai rapidă decât cea de la vechile iPhone-uri şi va utiliza chip-ul A5.



„Bineînţeles că are display Retina şi sticlă în partea din spate. Dar nu vă lăsaţi înşelaţi, la interior este complet nou”, a spus Schiller, citat de NBC.

Cea mai importantă funcţie, care va fi probabil cea mai comentată şi analizată, este „Siri”. Aceasta permite utilizatorilor iPhone să vorbească direct telefonului şi să le adreseze întrebări precum „Am nevoie de o haină de ploaie azi?”, iar telefonul va răspunde.

Schiller a precizat că utilizatorii vor putea să vorbească în mod natural cu telefonul atunci când ţin apăsat butonul home, iar sistemul îi va recunoaşte instantaneu. Iar performanţa sistemului se va îmbunătăţi pe măsură ce este folosit.

Cu ajutorul lui Siri, utilizatorii vor putea să ceară indicaţii privind o rută, să citească mesaje text, să programeze o întâlnire sau să dicteze un e-mail.



Siri va fi disponibil în limbile engleză (Marea Britanie şi SUA), în dialectele australiene şi în franceză, dar urmează şi altele în curând.

Noul telefon are şi o autonomie mai mare acum: până la opt ore de convorbiri 3G, şase ore de browsing pe internet, 10 ore de redare video, 40 de ore pentru muzică şi nouă ore de Wi-Fi.

iPhone 4S are o cameră nouă de 8 megapixeli şi va rula iOS5. În două săptămâni va fi disponibil în magazinele din SUA, Canada, Australia, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Japonia din 14 octombrie, iar comenzile încep din 7 octombrie. Apoi va veni rândul restului Europei, din 28 octombrie.

Antena3.ro v-a ţinut la curent cu ceea ce s-a întâmplat la sediul Apple, Town Hall auditorium din Cupertino, California:

UPDATE 21:44
Prezentarea iPhone 4S s-a încheiat, nicio veste despre iPhone 5.

UPDATE 21:40

iPhone 4S va fi disponibil în SUA, Canada, Australia, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Japonia din 14 octombrie, comenzile încep din 7 octombrie.
Preţuri: iPhone 4S: 16GB - 64GB 199 – 399 dolari. iPhone 4: 8GB 99 dolari - din 14 octombrie.

UPDATE 21:18
Oficialii Apple anunţă un nou serviciu vocal oferit cu terminalele iPhone: Siri este un fel de asistent personal care te ascultă şi îţi răspunde la întrebări, scrie mesaje după dictare, oferă indicaţii şi informaţii. Totul prin intermediul vocii utilizatorului.

Siri în acţiune:




Iar Siri oferă indicaţiile cerute:







UPDATE 21:06
Apple susţine că a rezolvat problema cu antena a iPhone-ului: "Apelurile vor fi şi mai bune decât până acum".





UPDATE 21:00
"Suntem foarte încântaţi să prezentăm noul iPhone 4S" - are display Retina, chip A5 şi şi o nouă cameră foto cu cinci lentile, care înregistrează video HD 1080p. Este de două ori mai rapid, cu grafică dual-core, despre care se spune că este de până la şapte ori mai rapidă decât cea a precedentului model.



UPDATE 20:54
Noi preţuri pentru iPod-uri şi iPhone 4: : Nano w/new 129 dolari, Touch - 199-399 dolari, Shuffle 49 dolari
iPhone 4 de 8GB costă, din 12 octombrie, 199 dolari, cel de 32GB - 299 şi iPhone 4 de 64 GB - 399 dolari.

UPDATE 20:46
Nouă aplicaţie Apple. "Family and friends". Permite împărtăşirea locaţiilor cu alţi utilizatori Apple.

UPDATE 20:36
iOS 5 va sosi pe 12 octombrie, a anunţat Scott Forstall.

UPDATE 20:30
Intră în scenă Scott Forstall: Apple îmbunătăţeşte sistemul de operare iOS: Am integrat Twitter adânc în iOS. Nu mai este nevoie de logări multiple, iar imaginile pot fi împărtăşite direct din fişierul de fotografii. Este disponibil acum un nou serviciu de mesagerie între utilizatorii iOS. A fost prezentat şi Newsstand - serviciu pentru descărcarea ziarelor şi revistelor.

UPDATE 20:23
iPad este tableta numărul unu în lume, iar Tim spune că toată lumea încearcă să ţină pasul cu ea, însă trei sferturi din totalul tabletelor vândute sunt iPad.



UPDATE 20:16
"iPod este în continuare un segment de piaţă important pentru Apple" - 45 de milioane de iPod-uri au fost vândute din iulie 2010 până în iunie 2011, a spus Tim Cook. "Vânzările de iPhone 4 reprezintă mai mult de jumătate din toate iPhone-urile vândute de la introducerea telefonului".

UPDATE 20:05
„Aceasta este prima mea lansare de produs de când am fost numit CEO. Sunt convins că nu ştiaţi asta”, a glumit Tim Cook, care tocmai a urcat pe scena de la sediul Apple, Town Hall auditorium din Cupertino, California.

×
Subiecte în articol: iphone 5 Apple california
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close