Antena 3 CNN High Tech Samsung, din nou încolţită de americani. Compania este acuzată că îşi maltratează muncitorii din China

Samsung, din nou încolţită de americani. Compania este acuzată că îşi maltratează muncitorii din China

Samsung, din nou încolţită de americani. Compania este acuzată că îşi maltratează muncitorii din China
de N.B.    |    05 Sep 2012   •   18:05

La mai puţin de o lună de la verdictul care o obligă să plătească peste un miliard de dolari despăgubire rivalilor de la Apple, Samsung Electronics se vede din nou încolţită, de această dată după o serie de dezvăluiri cu privire la condiţiile de muncă în câteva dintre fabricile sale din China, relatează Associated Press.

Grupul pentru drepturile omului în muncă China Labor Watch, cu sediul la New York, a acuzat Samsung că îşi maltratează muncitorii din China şi foloseşte minori în mod ilegal în fabricile sale.

Conform grupului american, opt fabrici Samsung din China au prezentat grave încălcări ale drepturilor angajaţilor. Printre abateri se numără obligarea anjaţilor la peste 100 de ore suplimentare pe lună, fără plată corespunzătoare, lucrul în picioare fără permisiunea de a se aşeza, abuzuri psihice şi fizice.

China Labor Watch susţine că investigaţille pe care le-a realizat la şase fabrici Samsung şi două ale partenerilor au relevat că măsurile de siguranţă de bază nu sunt respectate şi angajatorii nu se îngrijesc să le ofere muncitorilor.

Samsung a răspuns rapid acuzaţiilor recunoscând că este posibil ca volumul foarte mare al comenzilor din această perioadă să fi înăsprit condiţiile de muncă, dar asigură că va lansa o anchetă internă cu privire la neregulile semnalate.

Reprezentanţii Samsung au admis că mulţi muncitori din fabricile chineze depind de orele suplimentare pentru a-şi spori veniturile, salariul de bază fiind la limita minimă. Compania sud-coreeană a respins, însă, orice acuzaţii cu privire la folosirea copiilor sub vârsta legală în fabricile sale, afirmând că are "toleranţă zero" pentru astfel de practici.

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close