Antena 3 CNN Life Știinţă Asasinii sistemului imunitar. Ne "întâlnim" cu ei aproape zilnic şi nici nu ştim cât de mult rău ne pot face

Asasinii sistemului imunitar. Ne "întâlnim" cu ei aproape zilnic şi nici nu ştim cât de mult rău ne pot face

Asasinii sistemului imunitar. Ne "întâlnim" cu ei aproape zilnic şi nici nu ştim cât de mult rău ne pot face
Sursa foto: Foto: www.rodale.com
09 Mai 2013   •   10:16

Viruşii şi bacteriile nu sunt singurele elemente nocive care vă pun la grea încercare sistemul imunitar. Acesta este slăbit zi de zi de diverse aparate pe care le utilizăm sau chiar de propriul stil de viaţă.

Vă prezentăm cinci „distrugători” ai sistemului imunitar, pe care îi puteţi elimina din vieţile dumneavoastră.

1. Un adevărat asasin al sistemului imunitar este considerat popcornul făcut la microunde. Pungile în care este ambalat popcornul sunt acoperite cu o substanţă chimică care împiedică grăsimea să se infiltreze în hârtie. Aceste chimicale pot da peste cap sistemul imunitar, în special în cazul copiilor.

2. Cratiţele şi tigăile. Unele dintre ele sunt acoperite cu chimicale care ajută ca alimentele să nu se lipească atunci când sunt gătite, dar care afectează sistemul imunitar.

3. Lipsa somnului poate conduce la diminuarea celulelor care ajută la combaterea infecţiilor. Potrivit unui studiu realizat recent, numărul anticorpilor unei persoane care doarme numai patru ore pe noapte timp de o săptămână sunt reduşi la jumătate.

4. Antibioticele. Tratamentele prelungite cu antibiotice vă pot afecta citokinele, moleculele pe care sistemul imunitar se bazează în timpul bolilor.

5. Conservele conţin Bisfenol A, sau BPA, o substanţă chimică folosită la producerea cutiilor, mai exact la „căptuşirea” acestora. Bisfenol A sau BPA aparţine unei clase de chimicale ce perturbă sistemul endocrin şi care se comportă precum un hormon în organismul uman. Aceste substanţe pot produce boli cronice şi infertilitate.

 
 


 

×
Subiecte în articol: sistem imunitar substante chimice
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close