Antena 3 CNN Life Știinţă Dacă eşti posesorul unei chelii remarcabile, scapă de ea prin "metoda vampirului"

Dacă eşti posesorul unei chelii remarcabile, scapă de ea prin "metoda vampirului"

Dacă eşti posesorul unei chelii remarcabile, scapă de ea prin "metoda vampirului"
Sursa foto: Foto: topnews.net.nz
de S.T.    |    08 Mai 2013   •   20:49

Cercetătorii susţin că au descoperit un leac pentru calviţie, însă noul tratament, denumit "vampir", nu este pentru cei slabi de înger.

Specialiştii au aflat că bărbaţii care îşi pierd podoaba capilară şi-ar putea recăpăta părul cu ajutorul unei substanţe extrase din propriul sânge, arată telegraph.co.uk.

Tratamentul "vampir" implică extragerea unei mostre de sânge de la pacient şi procesarea ei într-un aparat care extrage PRP (plasmă bogată în trombocite), ce este apoi injectată în cap.

"Mă simţeam atât de urâtă". Ce a făcut o bunicuţă sătulă de chelie

Potrivit cercetătorilor, această soluţie stimulează formarea unor noi celule stem sub piele, ce ajută părul să crească din nou.


Noua cercetare a fost efectuată pe 45 de pacienţi ce au beneficiat de injecţii pe o singură parte a capului. Unii au fost injectaţi cu PRP, alţii cu un tratament tradiţional pe bază de steroizi, iar alţii au recepţionat un tratament placebo.

Cum să scapi de chelie în doar două minute

Fiecare pacient a beneficiat în total de trei injecţii, administrarea având loc o dată pe lună. Creşterea părului a fost analizată prin măsurarea zonei în care firele noi de păr au crescut pe scalpul pleşuv.

Tratamentul cu PRP a dus la regenerarea semnificativă a părului în zonele pleşuve în comparaţie cu placebo-ul şi cu tratamentul cu steroizi.

"Credem că este cel mai bun tratament disponibil, cu excepţia intervenţiilor chirurgicale”, a explicat doctorul Fabio Rinaldi.

×
Subiecte în articol: sange celule stem
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close