Antena 3 CNN Life Știinţă Obiceiul zilnic pe care îl avem ne distruge sănătatea. Vestea pe care ne-o dau medicii, după ce au cercetat asta

Obiceiul zilnic pe care îl avem ne distruge sănătatea. Vestea pe care ne-o dau medicii, după ce au cercetat asta

Obiceiul zilnic pe care îl avem ne distruge sănătatea. Vestea pe care ne-o dau medicii, după ce au cercetat asta
de O.P.    |    26 Apr 2013   •   08:21

Cercetătorii, de această dată israelieni, nu din Marea Britanie, au ajuns la concluzia - în urma unor cercetări serioase în aceste plan, că persoanele care îşi fac duş/baie de prea multe ori pe săptămână riscă să se îmbolnăvească.

Şi asta pentru că se reduce imunitatea corpului: "Prin folosirea gelurilor de duş, a produselor de igienă moderne, cei care îşi fac baie de mai mult de două-trei ori pe săptămână nu fac decât să îşi distrugă lubrifierea pielii, care oferă protecţie împotriva ciupercilor şi microbilor", a declarat medicul Rachel Lutsati, participant la acest proiect.

Folosirea frecventă a gelurilor de duş - mai ales a celor colorate şi parfumate în exces - este extrem de dăunătoare sănătăţii. Mai mult, nici spălarea părului nu trebuie făcută atât de des, pentru că produsele cosmetice distrug părul şi particule de şampon rămân pe pielea capului pentru o perioadă mai lungă de timp, făcând rău la rădăcina firului de păr.

Dr. Lutsati ne sfătuieşte să nu facem baie de mai mult de 2-3 ori pe săptămână, iar produsele cosmetice folosite să fie cât mai atent alese.



×
Subiecte în articol: baie dus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close