Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cel mai murdar secret al omului care a schimbat India. "Nimeni nu este ceea ce pare"

Cel mai murdar secret al omului care a schimbat India. "Nimeni nu este ceea ce pare"

Cel mai murdar secret al omului care a schimbat India. "Nimeni nu este ceea ce pare"
de O.P.    |    16 Iul 2012   •   07:40

Mahatma Gandhi se numără printre cele mai fascinante personalităţi ale secolului XX. Atitudinea sa non-violentă împotriva discriminării din Africa de Sud şi India l-a tranformat, împreună cu învăţăturile sale, într-una din cele mai importante modele ale umanităţii. El a inspirat nenumăraţi oameni - nu în ultimul rând, pe luptătorul american pentru drepturile civile Martin Luther King.

În 2011, jurnalistul american recompensat cu premiul Pulitzer, Joseph Lelyveld, şi-a lansat cel mai recent volum al său: "Great Soul: Mahatma Gandhi and His Struggle With India", dând naştere unei serii de controverse, din cauza unor pasaje care ar sugera că Mahatma Gandhi ar fi avut o relaţie homosexuală cu unul dintre discopolii lui, arhitectul şi culturistul german Hermann Kallenbach.

Guvernul statului indian Gujarat, statul în care s-a născut Gandhi, a cumpărat drepturile de publicare a cărţiic în martie 2012, iar guvernul indian a cheltuit 1,28 milioane de dolari pentru a pune mâna pe arhivele lui Gandhi, ce includ peste 1.000 de scrisori şi documente care au circulat de-a lungul anilor între cei doi presupuşi amorezi, Gandhi şi Kallenbach.

Totul pentru a împiedica vânzarea lor într-o licitaţie publică, la Londra. Mai mult, Ministerul Culturii din India a angajat câţiva experţi pentru a citi aceste scrisori şi i-a recomandat apoi guvernului să le cumpere.

Desi autorul cărtii, Joseph Lelyveld, a negat că ar fi sugerat în scrierea sa că liderul  spiritual indian era gay, câteva pasaje din cartea sa sugerează existentţa acestei relaţii homosexuale.







×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close