Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cultura chinezească în imagini. Care sunt cele mai de preţ lucruri ale chinezilor

Cultura chinezească în imagini. Care sunt cele mai de preţ lucruri ale chinezilor

Cultura chinezească în imagini. Care sunt cele mai de preţ lucruri ale chinezilor
Sursa foto: Foto: www.798photogallery.cn
24 Sep 2012   •   11:11
Huang Qinqjun şi-a petrecut aproape zece ani din viaţă călătorind prin China şi realizând fotografii ale familiilor chineze alături de bunurile lor materiale. A convins mii de oamenii să-şi care toate lucrurile în afara caselor şi să se lase fotografiaţi de el.

Imaginile surprinse sunt mărturii ale vieţilor pe care chinezii le duc. La o primă vedere, s-ar părea că cei care trăiesc în afara oraşelor aglomerate nu au fost loviţi încă de valul modernizării.

Dar, privite mai atent, imaginile arată totuşi schimbările semnificative care s-au produs de la o generaţie la alta. Într-una din fotografii apare un cuplu de bătrâni alături de un DVD player si un telefon.

FOTO CU FAMILIILE CHINEZE ŞI LUCRURILE LOR

„Vieţile oamenilor s-au schimbat enorm. Poate că veniturile lor nu au fost afectate precum veniturile celor care locuiesc în oraşe, dar mentalitatea s-a schimbat mult” spune Huang, în vârstă de 42 de ani.

Huang a realizat primele fotografii în perioada adolescenţei, înspirat de unchiul său. Şi-a cumpărat primul aparat fotografic la 18 ani. Era cel mai valoros lucru din toată casa.

Ideea acestui proiect i-a venit în anul 2003, dar a luat avânt câţiva ani mai târziu. „Cei mai mulţi dintre oameni considerau că ceea ce le propuneam nu era normal. Dar, după ce le-am explicat ce încercam să fac, oamenii se lăsau fotografiaţi”, explică artistul.

Multe dintre imagini captează lucruri, tradiţii, idei care în curând se vor pierde. „Din bunurile pe care le posedă oamenii, lucrurile pe care fiecare familie le foloseşte zilnic, îţi poţi da seama de nivelul real al vieţii în China”, mai spune fotograful.




 

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Judecătoarea Popoviciu, recuzată în dosarul accidentului de la 2 Mai
x close