Antena 3 CNN Timp liber Film Martin Scorsese va produce un film despre criticul de cinema Roger Ebert

Martin Scorsese va produce un film despre criticul de cinema Roger Ebert

Martin Scorsese va produce un film despre criticul de cinema Roger Ebert
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
08 Sep 2012   •   17:28

Martin Scorsese va produce un film despre îndrăgitul critic de cinema Roger Ebert, o somitate în domeniu, distins cu Pulitzer, dar şi cu o stea pe Hollywood Walk of Fame, informează contactmusic.com.
   
Potrivit The Hollywood Reporter, Scorsese va produce filmul alături de Steven Zaillian, iar regizor va fi Steve James.
   
Roger Ebert, în vârstă de 70 de ani, a fost diagnosticat cu cancer la tiroidă, afecţiune care i-a limitat abilităţile de a se hrăni, de a bea şi de a vorbi. Anul trecut, criticul şi-a lansat autobiografia: "Life Itself: A Memoir", în care vorbeşte despre diverse aspecte, de la lupta sa cu alcoolismul, până la prieteniile sale cu celebrităţile.
   
Roger Joseph Ebert, născut pe 18 iunie 1942, a fost descris de Forbes drept "cel mai puternic expert din America". Este primul critic de film premiat cu Pulitzer, precum şi primul care a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. A devenit cunoscut prin rubrica de recenzii de film pe care a avut-o în publicaţia Chicago Sun-Times din 1967 şi pentru mai multe emisiuni de televiziune de specialitate pe care le-a prezentat, ultima fiind "Ebert & Roeper & the Movies", difuzată din 2000, în care nu a mai putut apărea de la jumătatea anului 2006 din cauza complicaţiilor suferite în urma unei operaţii pentru cancerul la tiroidă cu care a fost diagnosticat în 2002. Din 1999, publică un anuar de cinema - "Roger Ebert's Movie Yearbook" - fiind şi autorul altor volume, printre care şi "Scorsese by Ebert" (2008), dedicat legendarului cineast.
   
Într-o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) şi "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004) şi "Hugo" (2011). Martin Scorsese, în vârstă de 69 de ani, a primit şi multe nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul "Cârtiţa/ The Departed".

×
Subiecte în articol: film productie cancer
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close