Antena 3 CNN Timp liber Film Pelicula "Avatar", cea mai piratată producţie a anului 2010

Pelicula "Avatar", cea mai piratată producţie a anului 2010

Pelicula "Avatar", cea mai piratată producţie a anului 2010
Sursa foto: Foto: yourentertainmentnow.com
22 Dec 2010   •   12:13

Pelicula SF "Avatar", regizată de James Cameron, este cel mai piratat film al anului 2010, potrivit datelor postate pe blogul unui renumit site de partajare a fişierelor, citat de Reuters.

Deşi este filmul cu cele mai mari încasãri din istoria cinematografiei, lungmetrajul a fost descãrcat de pe site-urile de tip "torrent" de 16,6 milioane de ori. Aceastã valoare marcheazã o creştere cu 33% faþã de 2009, când cel mai piratat film al anului a fost "Star Trek", descãrcat de pe aceleaşi site-uri de aproape 11 milioane de ori.

Cu toate acestea, reprezentanţii studiourilor 20th Century Fox, care asigurã distribuţia filmului "Avatar", nu se plâng. Filmul a obţinut în 2010 aproape 2,8 miliarde de dolari în box office-ul mondial, devenind lungmetrajul cu cele mai mari încasãri din istoria cinematografiei.

James Cameron a afirmat adeseori cã tehnica 3D reprezintã cea mai bunã speranţã a industriei cinematografice în combaterea pirateriei, însã lipsa ochelarilor 3D nu i-a împiedicat pe oameni sã doboare în 2010 şi recordul de piratare pe internet.

De asemenea, vânzãrile de DVD-uri (ale acestui film, n.r.) au doborât toate recordurile în domeniu.

Pe locul al doilea în acest top se aflã comedia "Kick-Ass", care a fost descãrcatã de pe site-urile torrent de 11,4 milioane de ori. Acest film cu super-eroi, a cãrui acþiune se adreseazã cel mult unui segment de public adolescent, nu a avut o prestaţie prea bunã în box office-ul mondial, obþinând încasãri de 96 de milioane de dolari.

Pe locurile urmãtoare s-au clasat, în ordine, filmele "Începutul/ Inception", regizat de Christopher Nolan - 9,7 milioane de descãrcãri, "Shutter Island", regizat de Martin Scorsese - 9,5 milioane de descãrcãri, ºi "Iron Man - Omul de oþel 2", regizat de Jon Favreau - 8,8 milioane de descãrcãri.

×
Subiecte în articol: Avatar piraterie
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close