Antena 3 CNN Timp liber Film Rochia albă purtată de Marilyn Monroe, vândută cu 4,6 milioane de dolari

Rochia albă purtată de Marilyn Monroe, vândută cu 4,6 milioane de dolari

Rochia albă purtată de Marilyn Monroe, vândută cu 4,6 milioane de dolari
Sursa foto: Foto: screencrave.com
20 Iun 2011   •   16:01

Sex-simbolul anilor '50-'60, Marilyn Monroe are în continuare admiratori dornici să cheltuiască pentru pasiunea lor. Rochia albă purtată de actriţă în filmul din 1956 "The Seven Year Itch", devenită celebră pentru legendara scenă de la metrou, a fost vândută în cadrul unei lictaţii la valoarea de 4,6 milioane de dolari, scrie International Business Times.

Rochia a făcut parte dintr-o colecţie de costume de film, achiziţionate pe parcursul a patru decenii, scoasă la licitaţie de actriţa Debbie Reynolds.

Pe lângă rochia albă, costumele purtate de Marilyn Monroe au fost achiziţionate cu alte 2,7 milioane de dolari. Rochia roşie din "Gentlemen Prefer Blondes" a fost vândută cu 1,47 milioane de dolari, în timp ce costumaţiile din "There's No Business Like Show Business" şi "River of No Return" au fost achiziţionate cu 1,2 milioane de dolari.

Colecţia scoasă la licitaţie a mai conţinut rochia şi pantofii purtaţi de Judy Garland în "The Wizard of Oz", costumul de matador al lui Rudolph Valentino din "Blood and Sand", uniforma din primul război mondial purtată de Gary Cooper în "Sergeant York" precum şi una dintre celebrele pălării purtate de Charlie Chaplin.

×
Subiecte în articol: Marilyn Monroe licitatie
Parteneri
Ultima imagine cu cei 3 români în Italia, înainte de a fi înghiţiţi de ape
x close