Antena 3 CNN Life Apa nu e suficientă! Spală cu acest amestec fructele și legumele înainte de a le consuma!

Apa nu e suficientă! Spală cu acest amestec fructele și legumele înainte de a le consuma!

Apa nu e suficientă! Spală cu acest amestec fructele și legumele înainte de a le consuma!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
26 Oct 2017   •   09:36

Cele mai multe vegetale sunt tratate cu ierbicide şi pesticide, care pot fi eliminate prin folosirea unor soluţii de curăţare.

Legumele şi fructele sunt „agresate” în fel şi chip până ajung în casele noastre: sunt stropite din belşug pentru a se păstra cât mai bine, iar culegătorii, maşinile de transport sau tarabele din pieţe le pot contamina cu bacterii precum listeria, salmonella, E.coli, scrie doctorulzilei.ro.

„Mulţi poluanţi şi pesticide care rămân pe suprafaţa alimentelor sunt lipofile. Simpla spălare cu apă nu le va îndepărta”, explică specialistul în igienă alimentară Corina Zugravu.

APĂ CU OŢET. O metodă tradiţională este clătirea cu apă şi oţet de mere. Umpleţi un bol mare de salată cu apă în care turnaţi oţet de mere. Folosiţi aproximativ o lingură de oţet pentru fiecare litru de apă. Lăsaţi legumele sau fructele în apă timp de cinci minute şi curăţaţi apoi mizeriile. În cazul cartofilor, morcovilor sau păstârnacului, le puteţi curăţa folosind o perie curată. Clătiţi apoi temeinic, sub un jet de apă rece.

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close