Antena 3 CNN Life Cum te poate distruge astenia de toamnă. Mihai Voropchievici și Lidia Fecioru îți spun de ce să te ferești cu orice preț

Cum te poate distruge astenia de toamnă. Mihai Voropchievici și Lidia Fecioru îți spun de ce să te ferești cu orice preț

Cum te poate distruge astenia de toamnă. Mihai Voropchievici și Lidia Fecioru îți spun de ce să te ferești cu orice preț
21 Oct 2017   •   19:58

Astenia este un termen medical care face referire la simptomele de pierdere a energiei, fie cu totul, fie în particular doar în cazul anumitor elemente, mușchi, oase etc. Cuvântul grecesc “asthenia” denotă senzația de slăbiciune fizică, dar și senzația de oboseală, când persoana afectată crede că este necesar un efort crescut pentru a duce la bun sfârșit o activitate.

Astenia poate fi limitată doar la anumite organe sau sisteme de organe, și prezintă simptome de lipsă energetică localizată sau periferică, care încetinește sau stopează nivelul de activitate al persoanei afectate.

Fenomenul de astenie poate fi resimțit încă din primele luni de toamnă și poate dura câteva luni, chiarși iarna, dar simptomele apar și dispar de la persoană la persoană.

Nu există un diagnostic clar pentru senzația de astenie, dar există simptome care dau indicii despre aceasta, lipsă de somn, letargie, depresie și apatie.

Mihai Voropchievici și Lidia Fecioru au explicate, la Adevăruri ascunse, ce trebuie să facem ca să fim mai puțin sau chiar deloc afectați de astenia de toamnă.

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close