Antena 3 CNN Life De ce mănâncă românii glande de castor. Răspunsul te va cutremura

De ce mănâncă românii glande de castor. Răspunsul te va cutremura

De ce mănâncă românii glande de castor. Răspunsul te va cutremura
Sursa foto: foto: Pixabay.com
04 Iul 2018   •   15:14

O platformă online canadiană a realizat un clasament al unor ingrediente sau substanţe surprinzătoare pe care lumea nu se aşteaptă să le găsească în farfurie.

Potrivit forkly.com, unele ingrediente din alimentele disponibile pe piaţă nu sunt ceea ce par, scrie Adevărul.

1. Glande de castor - platforma amintită scrie despre secreţiile unor glande ale castorului sunt folosite ca „arome artificiale“ precum vanilie, zmeură şi căpşuni.

Ingredientul sub care se găsesc aceste secreţii este „castoreum“. Acesta a fost utilizat aproape 80 de ani ca înlocuitor de aromă.

2. Piele şi oase - gelatina este făcut din piele şi oase de bovine şi porcine. Iar cu ajutorul gelatinei se realizează ursuleţii gumaţi, bezele şi alte tipuri de bomboane.

3. Gândaci morţi - pe piaţă există un ingredient roşu numit carmin obţinut din cochilia unei insecte-femelă, cochilie ce a fost uscată. Acest ingredient era folosit de către unele reţele de cafenele răspândite în toată lumea.

 

 

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc de la 1 iulie. Cât vor plăti șoferii
x close