Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă PIELE ARTIFICIALĂ din străinătate pentru pilotul rănit în accidentul aviatic din Sibiu

PIELE ARTIFICIALĂ din străinătate pentru pilotul rănit în accidentul aviatic din Sibiu

PIELE ARTIFICIALĂ din străinătate pentru pilotul rănit în accidentul aviatic din Sibiu
Sursa foto: Foto: www.wired.com
de M.Z.    |    04 Dec 2014   •   13:16
Ministerul Apărării Naţionale, prin Spitalul Militar Central, a cumpărat 4.000 cm pătraţi de piele artificială pentru operaţia la care urmează să fie supus pilotul militar care a supravieţuit accidentului aviatic de la Sibiu, căpitan-comandorul Corneliu Gabriel Titiana, informează un comunicat de presă al unităţii medicale, potrivit Agerpres.
 
Produsul medical a fost achiziţionat din străinătate, pentru că pe piaţa de profil din România nu se găseşte.
 
"La acest moment, pielea artificială este la dispoziţia medicilor curanţi, momentul operator rămânând să fie stabilit ulterior, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a pacientului", se arată în comunicat.
 
Până în prezent, medicii au recurs la autotransplant în cazul pilotului, cu piele proprie, şi au folosit şi ţesuturi de la banca de piele.
 
Potrivit site-ului spitalului, militarii pot dona sânge pentru căpitan-comandorul Corneliu Gabriel Titian la Centrul de hematologie transfuzională.
 
Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Cristian Niţescu, declara marţi că prognosticul rămâne foarte rezervat în cazul pilotului.
 
"Pilotul este staţionar, este pe dializă, este intubat, dar nu este bine, nici extrem de rău să ne aşteptăm la ceva în următoarele ore sau zile, sper. Nu este vorba de o insuficienţă renală. Prognosticul în cazul pilotului rămâne foarte rezervat. Este posibil să îl operăm vineri, dar numai dacă starea generală permite", afirma atunci medicul.
 
Potrivit acestuia, starea celuilalt supravieţuitor, maistrul militar Valentin Bora, era marţi una bună, acesta făcând deja câţiva paşi.
 
Opt militari au murit şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, pe 21 noiembrie, în localitatea sibiană Mălâncrav.

×
Subiecte în articol: Sibiu
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close