Antena 3 CNN Life Știinţă Dispozitivul inspirat din „Star Trek” care ar putea revoluţiona industria alimentară. Prepară orice mâncare în 30 de secunde

Dispozitivul inspirat din „Star Trek” care ar putea revoluţiona industria alimentară. Prepară orice mâncare în 30 de secunde

Dispozitivul inspirat din „Star Trek” care ar putea revoluţiona industria alimentară. Prepară orice mâncare în 30 de secunde
06 Mai 2015   •   22:10

Un dispozitiv capabil să pregătească diverse preparate alimentare în mai puţin de 60 de secunde a fost inventat de oamenii de ştiinţă din Israel, informează Reuters.

Aparatul numit "The Genie", inspirat din serialul "Star Trek", are o mărime şi un aspect similare cu cele ale unui filtru de cafea. Dispozitivul poate să producă o varietate nelimitată de preparate alimentare folosind diverse capsule care conţin ingrediente naturale deshidratate.

Noul dispozitiv poate să "creeze" orice preparat alimentar în aproximativ 30 de secunde. Aparatul a fost inventat de antreprenorii israelieni Ayelet Carasso şi Doron Marco, de la compania White Innovation.

După apăsarea unui singur buton, aparatul începe să amestece, să agite şi să adauge orice fel de tip de lichid, disponibil în tuburi ataşate în spatele dispozitivului, care poate să coacă şi să prăjească preparatul dorit, la temperatura cea mai potrivită. Toate ingredientele naturale din capsule sunt uscate şi congelate şi au termene de garanţie cuprinse între un an şi doi ani.

"Folosim numai ingrediente naturale, nu folosim niciun conservant şi nici alţi aditivi pe care oamenii îi folosesc în mâncărurile lor", a explicat Aylet Carasso.

Mâncărurile sunt preparate în porţii de 140 de grame, în caserole reciclabile.

Ayelet Carasso şi Doron Marco spun că aparatul lor reprezintă o versiune reală a "replicatorului" din "Star Trek", un aparat folosit pentru a produce alimente la comandă, aflat la bordul legendarei nave spaţiale USS Enterprise.

Bucătarii israelieni au început deja să creeze reţete pentru capsulele folosite de aparatul "The Genie".

Aparatele "The Genie" vor fi comercializate de compania White Innovation la un preţ de câteva sute de dolari. Compania israeliană a început deja să comercializeze şi să distribuie aceste aparate în Europa şi în Statele Unite.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close