Antena 3 CNN Life Știinţă Furtuna teribilă care a scos la iveală un obiect SPECTACULOS. Ce se poate vedea ACUM la Sarmizegetusa Regia

Furtuna teribilă care a scos la iveală un obiect SPECTACULOS. Ce se poate vedea ACUM la Sarmizegetusa Regia

Furtuna teribilă care a scos la iveală un obiect SPECTACULOS. Ce se poate vedea ACUM la Sarmizegetusa Regia
de O.P.    |    03 Feb 2015   •   10:41

Pregătirile pentru cea mai importantă expoziţie din acest an, organizată la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, sunt în toi. Reprezentanţii muzeului susţin că în luna aprilie, matriţa antică descoperită în Sarmizegetusa Regia, după furtuna din noaptea de Sânziene, va putea fi expusă.

“Pregătim pentru luna aprilie cea mai importantă expoziţie a anului 2015, dedicată expunerii matriţei care a fost găsită întâmplător în Munţii Orăştiei.

În tot anul 2014 s-a muncit pentru această expoziţie. Am adus un expert din Ungaria care a restaurat această piesă unică în lume, aşa cum spun arheologii şi acum lucărm la pregătirea spaţiului în care va fi expusă, un spaţiu extrem de bine securizat şi care să asigure de asemenea ambianţa plăcută vizitatorilor”, a declarat Liliana Ţolaş, managerul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, citată de adevărul.ro.

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc de la 1 iulie. Cât vor plăti șoferii
x close