Antena 3 CNN Life Știinţă Succes istoric pentru NASA. Imagini impresionante cu planeta Pluto

Succes istoric pentru NASA. Imagini impresionante cu planeta Pluto

Succes istoric pentru NASA. Imagini impresionante cu planeta Pluto
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Iul 2015   •   22:05

Succes istoric pentru NASA, unde oamenii de ştiinţă au bifat azi evenimentul spaţial al anului. Au venit primele imagini detaliate cu planeta Pluto, plus o serie de măsurători. O sondă spaţială lansată în urmă cu aproape 10 ani a ajuns, în sfârşit, în apropierea planetei pitice.

Urale şi felicitări au marcat momentul istoric în care sonda New Horizons a ajuns la cea mai apropiată distanţă de planeta-pitică Pluto.

Nouă ani şi aproape 5 miliarde de kilometri a durat călătoria. Sonda a transmis deja cea mai clară imagine cu cea de-a noua planetă de la Soare, plus câteva date noi pentru specialişti.

Pluto este o curiozitate a sistemului solar. Informaţiile transmise deja de sondă arată că planeta este mai mare decât se credea.

În drumul său, sonda spaţială va înregistra mai multe imagini şi va efectua o serie de măsurători, dar date noi vor sosi abia peste două zile.
Nici o altă planetă nu a mai fost explorată de la o distanţă atât de mică din 1980, când o altă sondă a trecut pe lângă Neptun. Sonda a doborât totodată recordul de viteză înregistrat până în prezent în spaţiu.

Sursă: Observator



×
Subiecte în articol: Pluto
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close