Antena 3 CNN Politică 100 de minute. Iohannis, de acord ca CSAT să verifice dacă există acoperiţi în justiţie

100 de minute. Iohannis, de acord ca CSAT să verifice dacă există acoperiţi în justiţie

100 de minute. Iohannis, de acord ca CSAT să verifice dacă există acoperiţi în justiţie
Sursa foto: Foto: VideoNews
14 Mai 2015   •   17:17
Preşedintele Klaus Iohannis spune este de acord ca CSAT să verifice dacă există acoperiţi în Justiţie şi că, dacă CSM transmite o astfel de cerere, cu siguranţă că CSAT se va conforma.

Reporterul Antena 3, Berta Popescu, a explicat că subiectul a fost discutat într-o şedinţă a plenului CSM. 

 
"A fost abordată solicitarea făcută de Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, au fost nişte discuţii destul de aprinse, dar în final cei de la CSM au decis să aprobe şi să accepte această cerere făcută de judecători, pentru că se pare că declaraţiile făcute de Traian Băsescu dar şi de fostul director al SRI, conform cărora justiţia este un "câmp tactic" au afectat încrederea oamenilor în justiţie. 
 
"Cei de la UNJR au considerat că este normal să se facă o serie de verificări. Cei de la CSM au sesizat CSAT şi au trimis toate declaraţiile procurorilor şi judecătorilor în original, pentru a vedea exact cine şi ce a declarat la momentul în care au intrat în Magistratură că nu fac parte din alte sisteme şi că nu sunt ofiţeri acoperiţi. Aceste declaraţii vor ajunge la CSAT."
 
Scandalul a apărut după ce Traian Băsescu a vorbit despre faptul că în justiţie, până în 2004, ar fi existat ofiţeri acoperiţi activi. Totodată, Traian Băsescu vorbea şi despre faptul că nu ştie dacă mai sunt acum, ceea ce a lăsat o urmă de îndoială faţă de posibili agenţi acoperiţi în justiţie. 
 
Ulterior, a fost o declaraţie şi din partea SRI, cum că justiţia este un "câmp tactic". De altfel, UNJR a cerut CSM şi o reacţie publică pentru a stabili clar elementele.
 

×
Subiecte în articol: CSAT justitie agenti cerere Klaus Iohannis
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close