Antena 3 CNN Politică Acțiune împotriva partidelor maghiare: CNMR cere în instanță desființarea UDMR, PPMT și PCM

Acțiune împotriva partidelor maghiare: CNMR cere în instanță desființarea UDMR, PPMT și PCM

Acțiune împotriva partidelor maghiare: CNMR cere în instanță desființarea UDMR, PPMT și PCM
de S.T.    |    11 Ian 2018   •   12:33

Existența partidelor maghiare din România - UDMR, PPMT și PCM - este contestată de Coaliția Națională pentru Modernizarea României.

„Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României a luat decizia de a contesta în Instanță funcționarea politică și parlamentară a Partidului civic maghiar pentru atitudinile anti-românesti și dovezile prezentate de CNMR privind implicarea serviciilor secrete maghiare în politica internă a României (fostul șef al serviciilor secrete maghiare este actualul Președinte de onoare al PCM si Președinte al Parlamentului de la Budapesta). 

Acțiunea de la Cluj-Napoca a UDMR, PCM și PPMT, confirmă intru-totul avertismentele repetate ale CNMR cu privire la motivația externă a acțiunilor celor trei formațiuni in activitatea din România.

Pretențiile celor trei lideri care au semnat Declarația de la Cluj-Napoca de a solicita:” negocieri cu Statul român”( din care aceștia fac parte în calitate de parlamentari, presedinți de Consilii județene, Primării, foști miniștri), “Statutul ținutului secuiescin granițele istorice si  echivalarea limbii maghiare cu limba română ca limba oficială”, reprezintă actul final al unei strategii de încercare a destabilizării politice si instituționale ale României.

În concluzie, CNMR anunță atacarea în Instanța de judecată a funcționării în actualul cadru legal a UDMR, PPMT și PCM.

CNMR consideră că Statul român în încercarea de a oferi un cadru cât mai larg reprezentării minorităților a încălcat legea, permițând funcționarea celor trei structuri anti-românești pe criterii entice și cu reprezentare parlamentară diferențiată față de restul partidelor”, se arată într-un comunicat al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.

×
Subiecte în articol: instanta
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close