Antena 3 CNN Politică Chelaru a anunţat repartizarea pe grupuri senatoriale a funcţiilor în BP. PDL îi revin trei posturi

Chelaru a anunţat repartizarea pe grupuri senatoriale a funcţiilor în BP. PDL îi revin trei posturi

Chelaru a anunţat repartizarea pe grupuri senatoriale a funcţiilor în BP. PDL îi revin trei posturi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Sep 2012   •   12:19
Update 12.25 - Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), a revenit asupra declaraţiei făcute la finalul şedinţei vechiului Birou Permanent, precizând că grupul parlamentar al senatorilor democrat-liberali nu va deţine, în noul Birou Permanent, şi funcţia de chestor, aşa cum se anunţase iniţial.

Astfel, grupului senatorial al PDL i s-au oferit, în şedinţa vechiului Birou Permanent, trei funcţii - o funcţie de vicepreşedinte şi două funcţii de secretari. "Am scăpat la chestori un post de la PSD la PDL", a spus Chelaru.
________________________________________________________

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, a declarat, marţi, că PDL-ului i s-au oferit un post de vicepreşedinte al Senatului, două de secretar şi unul de chestor, informează Agerpres.

"Deşi negocierile de astăzi (marţi - n.r.) au eşuat, până la urmă liderii grupurilor parlamentare au anunţat în şedinţa Biroului permanent - sigur că urmează să facă şi o aprobare în plenul Senatului - componenţa pe posturi a viitorului Birou. La vicepreşedinţi - PSD, PNL, UNPR, PDL, la secretari - două posturi PSD, două posturi PDL, la chestori - un post PSD, un post PNL, un post UDMR, un post PDL", a spus Chelaru.

El a menţionat că democrat-liberalii s-au arătat nemulţumiţi de această repartizare.

"S-a remarcat, într-adevăr, o anumită nemulţumire la grupul parlamentar PDL, exprimată de liderul acestui grup. Probabil că această nemulţumire se va vedea şi la vot în plen, dar eu sunt mulţumit că s-a ajuns cât de cât la un consens şi că astăzi vom putea declanşa în mod oficial lucrările din această sesiune", a spus vicepreşedintele Camerei superioare a Parlamentului.

Luni, la reuniunea liderilor de grupuri parlamentare, democrat-liberalii ceruseră două posturi de vicepreşedinte al Senatului, unul de secretar şi unul de chestor, dar senatorii USL s-au opus.

În prezent, PDL are doi secretari şi un chestor în Biroul permanent al Senatului.

PSD are un secretar, un chestor şi doi vicepreşedinţi - printre care şi Petru Filip, care a asigurat interimatul funcţiei de preşedinte al Senatului.

De asemenea, PNL şi UDMR au câte un chestor, iar grupul progresist are un vicepreşedinte al Senatului, în condiţiile în care nu sunt ocupate toate funcţiile din conducerea acestui for.

PDL a anunţat, astăzi, că ar putea să renunţe la funcţiile din Biroul Permanent al Senatului, după ce negocierile au eşuat din nou.

Deschiderea sesiunii parlamentare la Senat, programată pentru luni, a fost amânată din cauza eşecului în negocierile dintre putere şi opoziţie pentru repartizarea funcţiilor în Biroul Permanent.








×
Subiecte în articol: Senat
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close