Antena 3 CNN Politică Chiulangii de profesie în Parlament. De când şi-a început mandatul nu a votat NICIODATĂ în Camera Deputaţilor

Chiulangii de profesie în Parlament. De când şi-a început mandatul nu a votat NICIODATĂ în Camera Deputaţilor

Chiulangii de profesie în Parlament. De când şi-a început mandatul nu a votat NICIODATĂ în Camera Deputaţilor
de O.P.    |    30 Mai 2013   •   05:56

Sunt primii la cheltuit banii, dar ultimii când vine vorba de muncă. Au cele mai multe zile libere, vacanţele cele mai lungi, dar chiar şi aşa, nu prea trec pe la serviciu. Parlamentarii nu scapă nicio ocazie ca să chiulească de la şedinţe. În topul aleşilor chiulangii, conduce detaşat fostul om de fotbal Gigi Neţoiu, urmat de deputatul PSD, Sebastian Ghiţă.

La cele 468 de voturi finale date în Camera Deputaţilor până la 1 mai, campion la absenţe este Gigi Neţoiu. Nu a catadicsit să se prezinte la niciun vot.

Pe al doilea loc la chiulangii se află deputatul PSD de Prahova, Sebastian Ghiţă, care a ridicat mîna la doar 29 de voturi finale. Ghiţă este prezent în schimb la sediul Guvernului, iar atunci când se află în Parlament, îşi petrece timpul în cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Patron al unor celebre firme abonate la contracte cu bani publici şi posesor al unor conturi de zeci de milioane de euro, Sebastian Ghiţă nu ar fi oricum afectat de sancţiunile financiare aplicate pentru chiul în Parlament.

Un caz aparte este şi cel al deputatului de Iaşi Sorin Iacoban, aflat şi el la primul mandat, care susţinea, nu cu mult timp în urmă, ideea reducerii la jumătate a vacanţei parlementarilor. Iacoban nu îşi recunoaşte statutul de chiulangiu, ci susţine că i s-a stricat cartela de vot.

Mai mult de jumătate dintre cei zece parlamentari chiulangii se află la primul mandat. Însă, cînd vine vorba de sancţiuni, parlamentarii îşi găsesc rapid scuze unul, altuia.

Cu prezenţa la vot nu se pot lăuda nici iubita lui Marian Vanghelie, Oana Mizil sau Elena Udrea ori Raluca Turcan, care şi-au găsit constant altceva de făcut atunci cînd ar fi trebuit să fie în Parlament ca să voteze legi. Şi la cît de blînde sunt sancţiunile, e de înţeles de ce parlamentarii chiulesc fără nicio jenă.

Situaţiile financiare publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor arată însă că toţi aleşii rămîn la final de lună cu indemnizaţiile intacte.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close