Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu SE PRĂBUŞEŞTE ÎN SONDAJE, în urma ruperii USL

Crin Antonescu SE PRĂBUŞEŞTE ÎN SONDAJE, în urma ruperii USL

Crin Antonescu SE PRĂBUŞEŞTE ÎN SONDAJE, în urma ruperii USL
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Mar 2014   •   12:52
Crin Antonescu se prăbuşeşte în sondaje după ruperea USL, arată ultimele cifre date publicităţii de CSCI. Liderul liberal a căzut mai jos şi decît Traian Băsescu. Toţi posibilii contracandidaţi ar cîştiga în faţa lui Crin Antonescu. Românii îl văd pe Antonescu principalul vinovat pentru ruperea USL.
 
Ruperea USL l-a trimis pe Crin Antonescu în coada topului încrederii. Liderul liberal se bucura de aprecierea a doar 17% dintre repondenţi, mai puţin chiar şi decât Traian Băsescu. Primele poziţii sunt cupate de  Raed Arafat si mugur isarescu. Victor Ponta rămâne la un procent de încredere de 37%. Klaus Iohannis scade sub 40%, pentru prima data. 
 
Datele sondajului confirmă scăderea lui Crin Antonescu. În turul doi al prezidenţialelor acesta ar pierde  in fata lui Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu şi Sorin Oprescu. 
 
În ceea ce priveşte votul pentru europarlamentare, USD conduce cu un procent de 42%. PNL înregistrează o scădere importantă, ajunge foarte aproape de PDL, si el in scadere. PPDD si UDMR sunt singurele partide care mai pot depasi pragul de 5%
 
Conform sondajuli, românii îl văd vinovat pe Crin Antoneascu de ruperea USL în proporţie covârşitoare, cu un scor de trei ori mai mare decat Victor Ponta. Si Traian Basescu e vazut ca avand un rol in ruptura, de 11%. 
 
Dupa ruperea USL, oamenii si-au schimbat parerea in rau despre Antonescu (cca 70%), in timp ce despre Ponta parerile sunt impartite. 
 
O eventuală numire a lui Tariceanu in Guvern e consideră de jumătate dintre repondeţi o idee buna, şi doar 30% consideră că e inoportună. Din cei care voteaza PNL, l-ar urma pe Tariceanu cca 12%. 
 
Sondajul a fost realizat în perioada 27 - 28 februarie 2014 pe un eşantion de 1103 persoane. Eroare este de 3%, la un nivel de probabilitate de 95%. 
 

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close