Antena 3 CNN Politică CSM: Alina Bica a încălcat codul deontologic al magistraţilor

CSM: Alina Bica a încălcat codul deontologic al magistraţilor

CSM: Alina Bica a încălcat codul deontologic al magistraţilor
18 Mar 2015   •   13:44

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că Alina Bica a încălcat normele de conduită reglementate de art. 9 alin. 2 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, conform cărora „Judecătorii şi procurorii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparţialitate lor ", se arată într-un comunicat CSM.

Mgistraţii CSM spun că Alina Bica a încălcat acest cod pentru că a afişat public prietenia sa cu Elena Udrea, iar acest lucru a afectat imparţialitatea în soluţionarea unor dosare aflate în instrumentarea DIICOT, dosare vizând persoane din anturajul doamnei Elena Gabriela Udrea şi cunoscute de către magistratul în cauză.

Hotărârea Secţiei pentru procurori poate atacată cu contestaţie la Plenul Consiliului în termen de 5 zile de la comunicare, iar hotărârea Plenului poate fi atacată cu recurs la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în termen de 15 zile.

×
Subiecte în articol: Alina Bica CSM
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close