Antena 3 CNN Politică CSM sesizează Inspecţia judiciară în cazul Băsescu. Fostul preşedinte a spus că sechestrul de la Nana e acţiune politică

CSM sesizează Inspecţia judiciară în cazul Băsescu. Fostul preşedinte a spus că sechestrul de la Nana e acţiune politică

CSM sesizează Inspecţia judiciară în cazul Băsescu. Fostul preşedinte a spus că sechestrul de la Nana e acţiune politică
Sursa foto: Foto: www.presidency.ro
de M.Z.    |    09 Mar 2015   •   10:10
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, luni, Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor fostului preşedinte Traian Băsescu despre sechestrul pus de procurori pe terenuri din comuna Nana, urmând să se stabilească dacă a fost afectată credibilitatea justiţiei. 
 
Acum, inspectorii judiciari urmează să stabilească dacă a fost sau nu încălcată independenţa justiţiei prin aceste declaraţii făcute de Traian Băsescu.
 
Sesizarea Inspecţiei Judiciare de către CSM vine după ce fostul preşedinte Traian Băsescu a scris pe Facebook despre sechestrul pus pe terenuri de la Nana, iar conducerea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a cerut Consiliului să apere magistraţii.
 
Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, sâmbătă, pe Facebook, că îi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010, arătând că aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva sa
 
"Îmi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea", a scris Traian Băsescu pe Facebook. 
 
El a ţinut să precizeze că "nu exclude posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi", adăugând că "asta va constata justiţia, iar cei care au încălcat legea vor răspunde".
 
"Sper ca astfel de investigaţii să se facă în toată ţara, începând spre exemplu cu judeţele Vrancea şi Timiş. Ioana Băsescu a cumpărat de la o firmă italiană cele 290,4 hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară, cu deplină bună credinţă. Oare de ce timp de trei ani cât timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a făcut nici o investigaţie?", a mai scris Băsescu, pe pagina de socializare. 

Procurorii au pus sechestru pe 147 de titluri de proprietate de la Nana, printre care se află şi terenul fiicei mai mare a fostului preşedinte Traian Băsescu
.

Dintre documentele comisiei Nana, 125 de dosare şi 89 de registre agricole sunt deja pe masa procurorilor
 
Terenul de 290 de hectare din comuna Nana achiziţionat de Ioana Băsescu a fost supraevaluat de bancă la momentul achiziţiei. 

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva fostei administraţii a prefecturii Călăraşi implicate în reconstituirea ilegală a mai multor titluri de proprietate în mai multe localităţi din judeţ, inclusv la Nana.

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Surse: ACTE FALSE, la baza contractului Ioanei Băsescu în cazul terenului de la Nana. Firma Bergie ar fi falsificat două contracte de arendă. Documentele au stat la baza contractului dintre Ioana Băsescu şi firma italiană. 

Pe 16 aprilie, procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale în dosarul terenului de la Nana al preşedintelui Traian Băsescu, în urma sesizării transmise de Corpul de Control al prim-ministrului.

×
Subiecte în articol: Nana CSM
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close