Antena 3 CNN Politică Dragnea răspunde Ambasadei SUA în scandalul OUG privind migraţia primarilor: Nu e nimic nedemocratic

Dragnea răspunde Ambasadei SUA în scandalul OUG privind migraţia primarilor: Nu e nimic nedemocratic

Dragnea răspunde Ambasadei SUA în scandalul OUG privind migraţia primarilor: Nu e nimic nedemocratic
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    28 Aug 2014   •   14:37

Vicepremierul Liviu Dragnea a răspuns joi, după ce Ambasada SUA s-a declarat îngrijorată de OUG privind migraţia primarilor, că nu este nedemocratic în această ordonanţă şi ea nu va atinge spiritul democratic al ţării.

 
"Nu e nimic nedemocratic în interiorul acestei ordonanţe. Nu credem că poate să aducă atingere spiritului democratic din această ţară sau administraţiei locale", a spus social-democratul Liviu Dragnea.
 
În ceea ce priveşte motivul adoptării ordonaţei, vicepremierul a spus: 
 
"Sunt blocaje multe în administraţia locală şi riscăm un blocaj generalizat", susţine Dragnea.

Ordonanţa care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, joi, Guvernului să nu aprobe ordonanţa care modifică legea aleşilor locali. Preşedintele consideră că este neconstituţional ca primarilor să li se permită să îşi aleagă partidul din care fac parte, cu mai puţin de 12 luni înaintea alegerilor prezidenţiale. 

"Fac un apel la Guvern, la responsabilitate, să nu se emită Ordonanţa cu privire la transferul primarilor", a spus preşedintele Băsescu, precizând că, dacă va fi emis, acest act "arată spaima lui Victor Ponta, care ştie că nu poate câştiga alegerile prezidenţiale şi încearcă să îşi creeze un avantaj".
 
Şeful statului a spus că face un apel şi la Avocatul Poporului, care prin inactivitate sabotează democraţia.

Ambasada Statelor Unite ale Americii se declară îngrijorată faţă de ordonanţa guvernului referitoare la migraţia primarilor.

Intenţia de promovare a acestei OUG a fost anunţată în 22 august, la Suceava, de către vicepremierul Liviu Dragnea, care a declarat că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propunea ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul.

Dragnea vrea o ordonanţă prin care primarii să poată trece la alt partid, fără să-şi piardă mandatul

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, referindu-se la OUG, că este necesară deblocarea autorităţilor locale şi ieşirea din minciună şi ipocrizie.
 
Opoziţia a criticat proiectul, ameninţând inclusiv cu sesizarea Comisiei de la Veneţia. Cristian Diaconescu i-a scris preşedintelui Comisiei Europene pe acest subiect, iar ACL a sesizat ambasadele statelor UE şi pe cea a SUA.
 
Migraţia primarilor scandalizează opoziţia. Guvernul ar fi informat ambasadele despre proiect

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close